Hoorapparaat gevonden of verloren? Horen Epe helpt!

11 november 2020
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 2 min

Door het dragen van mondkapjes verliezen slechthorenden makkelijk hun hoorapparaat. Het elastiekjes waarmee het mondkapje achter het oor zit, trekt bij het afdoen het hoortoestel uit het oor en dit raakt zo veelal ongemerkt zoek. Audicien Renée Verwaaijen van Horen Epe kreeg de afgelopen tijd veel cliënten in de winkel die hun hoortoestel kwijt zijn en startte daarom een initiatief om gevonden hoortoestellen weer terug te brengen bij hun eigenaar.

hoorapparaat gevonden verloren

Gehoorapparaat verloren

Uit recent onderzoek blijkt dat een kwart van de hoortoesteldragers al een keer hun hoortoestel kwijtgeraakt is bij het afdoen van het mondkapje en bij 44 procent gebeurde dit bijna.

hoortoestel gevonden Renee Verwaaien Horen Epe
Renée Verwaaijen audicien en eigenaar van Horen Epe

“Als je net uit de supermarkt komt en er één van de twee hoortoestellen op straat valt bij het afdoen van het mondkapje heb je dat als slechthorende niet altijd direct in de gaten”, zegt Renée Verwaaijen audicien en eigenaar van Horen Epe. “Eenmaal thuisgekomen wordt dat vaak al snel duidelijk. De radio is niet meer goed hoorbaar of het voeren van gesprekken verloopt plots erg lastig”, vervolgt ze.

Omdat hoortoestellen geen goedkope apparaatjes zijn (ze kosten tussen de 500 en 2000 euro), en zeker niet iedereen verzekerd is tegen verlies en diefstal, is Renée Verwaaijen een initiatief gestart om hoortoestel en eigenaar weer bij elkaar te brengen.

Aandacht voor elkaar

“Wij willen in deze Coronatijd, die lastig is voor iedereen, graag ons steentje bijdragen. Er is op dit moment een mooi initiatief vanuit de rijksoverheid, het heet ‘aandacht voor elkaar’. Als Horen Epe hebben we ons aangemeld met ons initiatief om een verloren hoortoestel weer te verenigen met de eigenaar.”, aldus Renée.

Hoorapparaat gevonden

Heeft u een hoorapparaat gevonden, dan kunt u dit bij Horen Epe afgeven of naar het bedrijf opsturen. Dat kan door het toestel en een enveloppe op te sturen naar:

Scheuterstraat 4
8161HR Epe

Doe er wel even een briefje bij met:

  • Uw eigen gegevens
  • De vindplaats en het moment waarop u het heeft gevonden
  • U kunt ook aangeven of u op de hoogte gehouden wilt worden

Uniek serienummer

Audiciensbedrijf Horen Epe gaat na ontvangst er voor zorgen dat het gevonden gehoorapparaat weer bij de rechtmatige eigenaar terecht komt. Dat is mogelijk omdat ieder hoortoestel een uniek serienummer heeft waarmee via de fabrikant ervan te achterhalen is aan welk audiciensbedrijf het hoortoestel geleverd is. Renée Verwaaijen: “Een audiciensbedrijf kan weer zien aan wie het verkocht is en zo zorgen wij ervoor dat het gevonden gehoorapparaat weer bij de eigenaar terecht komt.”

Inleveren verloren hoortoestel bij audicien in de buurt

Natuurlijk kan een hoortoestel ook bij een hoortoestelwinkel (audicien) in de buurt ingeleverd worden. Inmiddels hebben ook andere audiciens aandacht gevraagd voor het probleem van verloren hoortoestellen om zo de vinders ervan erop te attenderen wat ze ermee kunnen doen.
Een gevonden gehoorapparaat kan zo ook via deze weg weer bij de slechthorende eigenaar terecht komen.

Lees hier welke oplossingen er zijn om verlies van een hoortoestel tegen te gaan:

Reacties (1)
  1. Inderdaad vervelend om je hoortoestel kwijt te raken. Het is mijn vader ook vaker overkomen, wanneer hij zijn mondkapje verwijderd. Goed initiatief van Horen Epe om zo hun medemens te helpen. In deze pandemie moeten we zeker alles doen om elkaar te ondersteunen. Is er geen oplossing aanwezig, waardoor het hoortoestel steviger zit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Het verhaal van Frances: lees hier over haar ervaringen met haar Cochleair Implantaat

18 april 2024 | Het is oktober 2012 als ik sinds lange tijd weer de wachtkamer van de KNO [...]

Fluoroscopie biedt meerwaarde bij plaatsing cochleair implantaat

15 april 2024 | Duitse onderzoekers zien voordelen van de inzet van een fluoroscopisch beeldvormingssysteem bij het implanteren van [...]

Bernafon Encanta nieuwe hoortoestelfamilie uit de koker van Demant  

14 april 2024 | Demant het moederbedrijf van Oticon en Bernafon lanceerde afgelopen week tijdens een bijeenkomst in Utrecht [...]

Realistische reclames zijn een utopie, ook voor hoortoestellen | Column

11 april 2024 | De roep om realistische reclames voor hoortoestellen komt met enige regelmaat voorbij op sociale media. [...]