GGMD wil verder als stichting binnen Kentalis

25 januari 2018
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 1 min

De bestuurders van GGMD voor Doven en Slechthorenden en Koninklijke Kentalis hebben een intentieverklaring getekend, waarin staat dat de GGMD het voornemen heeft als stichting binnen Kentalis door te gaan. De GGMD denkt niet als zelfstandige organisatie op termijn verder te kunnen. De bestuurders vinden namelijk dat de organisatie op dit moment onvoldoende omvang heeft om het brede pakket aan hulp- en dienstverlening met een landelijke dekking te kunnen leveren. Vooral de overhead van de financiële administratie drukt zwaar op de relatief kleine organisatie.
Door  de brede maatschappelijke dienstverlening en geestelijke gezondheidszorg die de organisatie biedt, heeft de GGMD te maken met een veelheid aan financieringsstromen met tal van eisen en voorwaarden voor de registratie en declaratie van geleverde zorg.
De bestuurders van de GGMD zijn daarom op zoek gegaan naar een organisatie die de beste synergie heeft qua inhoud en omvang.  De GGMD vond bij Kentalis de beste aansluiting.

GGMD als Stichting verder binnen Kentalis

Behoud van hulp- en dienstverlening van GGMD

“We zijn blij met deze samenwerking, omdat we op deze manier onze gespecialiseerde hulp- en dienstverlening voor mensen met een auditieve beperking kunnen waarborgen”, stelt Harry Bosma, bestuurder van GGMD. De samenwerking met Kentalis biedt op het gebied van bedrijfsvoering de nodige schaalvoordelen en biedt GGMD tegelijkertijd de mogelijkheid voor het grootste deel onder eigen naam zijn diensten aan te blijven bieden. Harry Bosma: “Voor de cliënten verandert er eigenlijk niets, dat is ook een belangrijk uitgangspunt geweest. Zij krijgen dezelfde hulp- of dienstverlening als voorheen en houden dezelfde hulpverlener.”

Synergievoordelen voor zowel GGMD als Kentalis

Zowel voor GGMD als Koninklijke Kentalis zijn de synergievoordelen die de samenwerking oplevert aantrekkelijk. Henk Bakker, bestuurder van Koninklijke Kentalis: “Ons belang is dat er een samenhangend aanbod voor doven en slechthorenden beschikbaar blijft. Het is onze maatschappelijke verantwoordelijkheid dat GGMD en Kentalis samen de bestaande dienstverlening en beschikbare expertise aan hen in stand houden.”
De portefeuilles van GGMD en Kentalis vullen elkaar goed aan. Kentalis richt zich met name op jeugd en GGMD vooral op volwassenen. Daar waar jeugd- en volwassenhulpverlening elkaar raken, is er overwegend sprake van aanvullende diensten. Op deze manier kunnen beide organisaties elkaar versterken en kan werkgelegenheid voor de hulpverleners behouden blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Het verhaal van Frances: lees hier over haar ervaringen met haar Cochleair Implantaat

18 april 2024 | Het is oktober 2012 als ik sinds lange tijd weer de wachtkamer van de KNO [...]

Fluoroscopie biedt meerwaarde bij plaatsing cochleair implantaat

15 april 2024 | Duitse onderzoekers zien voordelen van de inzet van een fluoroscopisch beeldvormingssysteem bij het implanteren van [...]

Bernafon Encanta nieuwe hoortoestelfamilie uit de koker van Demant  

14 april 2024 | Demant het moederbedrijf van Oticon en Bernafon lanceerde afgelopen week tijdens een bijeenkomst in Utrecht [...]

Realistische reclames zijn een utopie, ook voor hoortoestellen | Column

11 april 2024 | De roep om realistische reclames voor hoortoestellen komt met enige regelmaat voorbij op sociale media. [...]