Interactieve tijdlijn over de geschiedenis van het hoortoestel

24 juni 2015
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 1 min

Van Boxtel Hoorwinkels

Van Boxtel Hoorwinkels viert dit jaar zijn 60 jarige verjaardag en besteedt daarbij aandacht aan de geschiedenis van het hoortoestel. Op de website van de hoortoestellenketen staat een tijdlijn die een goed beeld geeft over de ontwikkelingen die hoortoestellen de afgelopen eeuwen hebben doorgemaakt. De tijdlijn start met de in de 17e eeuw ontwikkelde duidelijk zichtbare oortrompet en eindigt met de nauwelijks zichtbare hoortoestellen die draadloos verbonden kunnen worden met de telefoon, computer, tv, hifi en navigatieapparatuur in de auto.

oortrompetnieuwe hoortoestellen

De troon van een Portugese koning waarin in de armleuningen buizen waren ingebouwd zodat de koning zijn knielende onderdanen kon verstaan, was de eerste poging in de geschiedenis van het hoortoestel om het gehoorverlies te camoufleren.

geschiedenis hoortoestel troon

 

Over Van Boxtel Hoorwinkels

Van Boxtel is van oorsprong een Brabants familiebedrijf in elektronica en werd opgericht in 1904. In 1955 startte het bedrijf met de verkoop van hoortoestellen. In de loop der jaren heeft het bedrijf dat uitgebreid naar hooroplossingen in de breedste zin van het woord. Het bedrijf volgt de technische ontwikkelingen op de voet en heeft altijd de nieuwste producten in het assortiment.  Met persoonlijke aandacht wil het bedrijf zich onderscheiden. Volgens het bedrijf is een hooroplossing namelijk meer dan een innovatief product alleen. Luisteren naar de wensen en de vragen van de klant is volgens van Boxtel Hoorwinkels essentieel voor een goed resultaat.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Boek Gezien en Gehoord biedt inspiratie voor werknemer en werkgever

22 maart 2023 | Het recent verschenen boek Gezien en Gehoord biedt inspiratie voor mensen met een auditieve of [...]

Stichting SEMH: nieuwe partij voor kwaliteitsbewaking hoorhulpmiddelenzorg | Professional

20 maart 2023 | Interview met SEMH-directeur René Ungerer   De kwaliteit van de hulpmiddelenzorg in Nederland wordt bewaakt. [...]

Financiële dienstverlener Alpina toegankelijk voor doven en slechthorenden

16 maart 2023 | Alpina is de eerste financiële dienstverlener die toegankelijk is voor doven, slechthorenden en mensen met [...]

Virtual Reality training verbetert ruimtelijk horen dragers één cochleair implantaat

14 maart 2023 | Onderzoekers van de Universiteit van Trento in Italië en de Universiteit van Lyon in Frankrijk [...]