Voorgenomen fusie tussen Widex en Sivantos heeft goedkeuring Europese Commissie

14 februari 2019
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 2 min

De Europese Commissie heeft de fusie tussen het Duitse Sivantos en het Deense Widex goedgekeurd. Dat staat te lezen in een persbericht dat beide bedrijven vandaag hebben doen uitgaan. De bedrijven verwachten dat de fusie begin maart 2019 definitief zal zijn. Het nieuwe bedrijf zal na fusering gelijk een van de grootste spelers op de wereldwijde hoortoestellenmarkt zijn en is daarmee een geduchte concurrent voor marktleiders Sonova (o.a. Phonak en Unitron) en William Demant (o.a. Oticon en Bernafon).

fusie widex en sicantos goedgekeurd door eurpese commissie

Breed portfolio

Het Duitse Sivantos (het voormalige Siemens Audiologie) heeft een breed portfolio aan geavanceerde hoortoestellen en levert verschillende merken zoals Signia. De Signia Nx en het recent geïntroduceerde design hoortoestel de Signia Styletto zijn daar voorbeelden van. Andere merken die vallen onder Sivantos zijn Audio Service en Rexton.
Widex levert een breed assortiment hoortoestellen met de focus op het high-end segment. Het afgelopen jaar geïntroduceerde Widex Evoke hoortoestel dat gebruik maakt van artificiële intelligentie en ‘machine learning’ valt daaronder. Widex kondigde recent nog het eerste batterijvrije hoortoestel aan dat gebruik maakt van een brandstofcel.

Geen mededingingsbezwaren

De Europose Commissie concludeerde dat de fusie geen mededingingsbezwaren oplevert. In andere rechtsgebieden was de fusie reeds goedgekeurd.
Afgelopen mei kondigden beide bedrijven reeds aan het voornemen te hebben samen te gaan (lees meer).

Jan Tøpholm, Chairman of Widex A/S zegt over de fusie: “Ons doel bij Widex is altijd geweest om de best mogelijke hoortoestellen te ontwikkelen om het leven van hen met hoorbehoeften te verbeteren. De fusie met Sivantos brengt ons een stap dichterbij dit doel door een bedrijf op te bouwen met een van de sterkste onderzoeks- en ontwikkelingsafdelingen in de hoortoestelindustrie en de verkoopkanalen verzekeren ons ervan dat de innovatieve producten zo veel mogelijk mensen kunnen bereiken.’

Eigen verkoopafdelingen en -organisaties behouden

Het nieuw ontstane bedrijf zal na de fusie gelijk een van de grootste spelers wereldwijd zijn met een aanwezigheid in meer dan 125 markten met gecombineerde inkomsten van meer dan EUR 1.7 miljard en met meer dan 10.000 medewerkers over de hele wereld.
Alle Widex en Sivantos merken zullen na het samenvoegen doorgaan onder hun eigen verkoopafdelingen en -organisaties.  De bedrijven verwachten dat de fusie begin maart dit jaar definitief rond zal zijn.

“De fusie tussen Widex and Sivantos is a transformatieve combinatie en een unieke mogelijkheid om innovatie te stimuleren via een van de meest dynamische R&D teams in de industrie om de meer dan 700 miljoen mensen met hoorbehoeften hun voordeel mee te laten doen,” zegt Marcus Brennecke, Global Co-Head of EQT Private Equity.

Bron: Persbericht Sivantos / Widex

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Schoonenberg Hoorsupport komt met kerstcommercial op tv

28 november 2023 | Vanaf 4 december aanstaande is de nieuwe kerstcommercial van Schoonenberg Hoorsupport op televisie te zien. [...]

Informatiebijeenkomsten cochleair implantaten – december 2023 en januari 2024

27 november 2023 | Benieuwd wat een cochleair implantaat voor u of voor uw kind kan betekenen? Ook in [...]

Widex SoundConnect zendt computergeluid naar Moment hoortoestellen

19 november 2023 | Goed nieuws voor dragers van Widex Moment hoortoestellen: sinds afgelopen week is de Widex SoundConnect [...]

Stroomdiagram helpt diagnose somatosensorische tinnitus vast te stellen

15 november 2023 | Professor dr. Sarah Michiels verbonden aan de Universiteit van Hasselt heeft recent een stroomdiagram ontwikkeld [...]