Evaluatie Corona-richtlijn bij audicienbedrijven valt positief uit – REM meting verplicht

4 februari 2021
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 2 min

Koepelorganisaties van audiciensbedrijven hebben de Corona richtlijn die op dit moment in de audicienspraktijk geldt, geëvalueerd. Zij concluderen dat de huidige richtlijn goed functioneert en dat er geen aanleiding is tot aanpassing ervan. Audicienwinkels van zowel ketenbedrijven als zelfstandigen gaan dan ook weer door met het leveren van volledige hoorzorg. De organisaties stelden eerder gezamenlijk het Corona Protocol Veilige Hoorzorg op wat zij voorlegden aan het RIVM.  
StAr bestuurders Wouter van der Hoeven (NVAB) en Dennis Havermans (CVZA – dKA) benadrukken dat naast het hanteren van de richtlijnen ook het uitvoeren van de zogeheten REM-meting verplicht is, omdat ook deze meting bijdraagt aan de borging van de kwaliteit van de Hoorzorg.

Corona Protocol Veilige Hoorzorg Adriaan Wolter

Samenwerking voor veilige omgeving

De gezamenlijke audicienbedrijven werken al sinds de uitbraak van de Corona pandemie nauw samen aan een veilige omgeving voor zowel klanten als medewerkers.
Door tijdens de Corona crisis het aanpassen van hoortoestellen en ook de verkoop van andere hoorhulpmiddelen te continueren, zorgen audiciensbedrijven ervoor dat ook slechthorenden toegang hebben tot cruciale informatie en ook kunnen blijven communiceren; of dat nu via de telefoon, in de winkel, op straat of via sociale media is.
Dit is in een tijd waarin mensen afstand nemen, mondkapjes dragen en bezoek bij elkaar thuis tot een minimum is gereduceerd, van groot belang.

Evaluatie richtlijn

De meest recente richtlijn is kortgeleden geëvalueerd. Hierbij is gekeken of er op basis van nieuwe richtlijnen of inzichten vanuit de praktijk aanpassingen noodzakelijk zijn. De koepelorganisaties concluderen dat de huidige richtlijn goed functioneert en dat er geen aanleiding is tot aanpassing ervan. Hoewel alle audiciens in Nederland frequent worden gewezen op het juiste gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) en de hygiëne-voorschriften, hebben de vertegenwoordigers afgesproken aandacht hiervoor te houden. De sector committeert zich aan het toezien op een goede naleving van de afspraken uit het protocol. Safety first’ blijft het devies.

REM meting verplciht

REM meting verplicht

StAr bestuurders Wouter van der Hoeven (NVAB) en Dennis Havermans (CVZA – dKA) wijzen er ook op dat audiciens de REM-meting dienen te verrichten. Een REM-meting dient voor de evaluatie van de versterking van het aangepaste hoortoestel,
In maart 2020 plaatste de StAr een bericht waarin stond dat van de kwaliteitsnorm zou kunnen worden afgeweken en dat een REM meting met opgave van geldige reden kon worden nagelaten. Hoewel sinds mei 2020 de REM meting weer volledig onderdeel uitmaakt van het reguliere proces, wil het bestuur dit nogmaals onder de aandacht brengen. Zo blijft ook de kwaliteit van de hoorzorg op het gebied van evaluatie van de hoortoestelaanpassing geborgd.

Bron: Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

De AudioStream adapter van MED-EL: telefoneren en audio oversturen naar de RONDO 3

19 juni 2024 | Gebruikers van de RONDO 3 van MED-EL kunnen met de Audiostream-adapter eenvoudig muziek en telefoongesprekken [...]

Keuze hoortoestel: achter- of in-het-oor hoortoestel?

17 juni 2024 | Wanneer u toe bent aan een hoortoestel maakt u samen met de audicien de keuze [...]

Geeske van Voorthuijsen Uitblinker bij Ctalents Diamond Awards 2024

15 juni 2024 | Bij de uitreiking van de Ctalents Diamond Awards 2024 kreeg Geeske van Voorthuijsen als ‘Uitblinker’ [...]

Hoortoestellen zorgen voor betere balans bij ouderen

13 juni 2024 | Gehoorverlies bij ouderen verhoogt het risico op vallen door een verminderde balans. Een recente studie [...]