Documentaire We Hear You wint prijs op filmfestival van Cannes

4 oktober 2021
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 1 min

De documentaire We Hear You is op het filmfestival van Cannes afgelopen juni in de prijzen gevallen. De film is gemaakt door de Amerikaanse vereniging ‘Living with Hearing Loss’. De documentaire kreeg de prijs in de categorie ‘Beste film over beperkingen’. Kijk hier de film online.

documentaire we hear you film prijs filmfestival cannes
(klik om uit te vergroten in nieuw tabblad)

Stigma’s en uitdagingen

De Engelstalige documentaire ‘We Hear You’ laat de stigma’s en uitdagingen zien die het leven met gehoorverlies met zich meebrengt. De documentaire doet dit door de ervaringsverhalen van 4 vrouwen in beeld te brengen die in hun leven geconfronteerd zijn met gehoorverlies. Een van de vrouwen verwoordt het hebben van haar gehoorverlies als volgt: “Wanneer je gehoorverlies hebt zijn gesprekken als het Rad van Fortuin. Sommige letters ontbreken, andere zijn wel er wel. Mensen met gehoorverlies pakken deze incomplete geluiden op en maken er woorden of zinnen van die zinvol lijken te zijn in de context van het gesprek. Het werkt alleen niet altijd, waardoor mensen alleen en geïsoleerd raken.” In de documentaire maken de vier vrouwen duidelijk hoe slechthorenden worstelen om in de horende wereld mee te komen.

Bewustmaking impact gehoorverlies

Met de documentaire hebben filmregisseur Carolina Cordero en scenarist Holly Cohen het doel om eenieder meer bewust te maken van gehoorverlies. Ook laten ze zien hoe belangrijk het is deze beperking aan te pakken. Dit kan door de beschikbare innovatieve hooroplossingen zoals hoortoestellen, botverankerde hoortoestellen en cochleair implantaten.

film we hear you nominaties en prijs documentaire

Eerdere nominaties

De documentaire werd eerder genomineerd voor een prijs bij ‘The IndieFEST Film Awards’ en ‘The Montreal Independent Film Festival’. In juni 2021 is de film op het filmfestival van Cannes in de prijzen gevallen. De film die gemaakt is door de Amerikaanse vereniging ‘Living with Hearing Loss’ kreeg de prijs voor de documentaire in de categorie ‘Beste Film over Beperkingen’.

Documentaire bekijken

De drie kwartier durende documentaire is online te bekijken (zie onder). De film is in het Engels en ook in die taal ondertiteld. Niet alle informatie in de film geldt ook voor de situatie in Nederland. In Amerika worden hoortoestellen veelal niet vergoed. In Nederland is er wel vergoeding mogelijk vanuit de zorgverzekeraar. Meer specifieke informatie daarover kunt u inwinnen bij uw audicien en zorgverzekeraar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Twee weken met: de Signia Active Pro – test

18 oktober 2021 | Deze maand zijn de Signia Active Pro oortjes gelanceerd: geavanceerde hoortoestellen in de vorm van [...]

Terugroepactie Neuro Zti cochleair implantaat Oticon Medical

16 oktober 2021 | Producent van cochleair implantaten Oticon Medical heeft besloten op vrijwillige basis een specifieke serie niet [...]

CI-informatiebijeenkomsten Oticon Medical – najaar 2021

14 oktober 2021 | Komende maanden organiseert Oticon Medical drie online-informatiebijeenkomsten en een ‘live’ bijeenkomst over cochleair implantatie. Met [...]

Vijf kopjes koffie geen effect op tinnitus

11 oktober 2021 | Het drinken van vijf kopjes cafeïnehoudende koffie in korte tijd, blijkt geen invloed te hebben [...]