DJ Mental Theo is stigma rondom hoortoestellen beu

8 december 2022
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 3 min

DJ Mental Theo heeft last van gehoorverlies. Jarenlang verstond hij er slecht door. Toch was de stap naar een hoortoestel groot voor hem. Hij baalt van het stigma rondom hoortoestellen. Dat kan en moet er volgens hem nu wel van af. Zelf noemt hij zijn hoortoestellen de smartwatch voor de oren. De dj die klant is bij Makker hoortoestellen moedigt anderen aan om ook de stap richting het hoortoestel te zetten. Samen met zijn audicien wil hij het stigma op hoortoestellen helpen doorbreken.

DJ Mental Theo wil stigma op hoortoestellen doorbreken

Mental Theo: dj en muziekproducent

Theo Nabuurs is een Nederlandse dj en ook muziekproducent. Hij opereert onder de namen Mental Theo en Theodor Nabuurs. Hij was tv-presentator bij onder andere TMF, RTL, SBS 6 en Veronica. Zoals veel mensen die voor hun werk zeer frequent met muziek bezig zijn, heeft hij ook daardoor gehoorschade opgelopen. Het predicaat smartwatch voor de oren geeft hij aan zijn eigen hoortoestellen: de Starkey Evolv AI.

DJ Mental Theo: “Ik noem mijn hoortoestellen de smartwatch voor de oren.”

Handsfree telefoneren

Audicien Guido Makker geeft aan dat de hoortoestellen van de dj hem niet alleen helpen om beter te horen. Hij kan er namelijk ook handsfree mee telefoneren. Makker daarover: “Het Starkey Evolv hoortoestel is daarbij compatibel met het nieuwste Apple protocol en daardoor is het mogelijk om volledig handsfree te telefoneren met je iPhone. Handsfree telefoneren kan uiteraard ook met de nieuwste versies van Android.” 

Fitness tracker

Waarom de dj het hoortoestel smart noemt, komt doordat hij er niet alleen mee kan telefoneren, maar omdat zijn hoortoestellen nog veel meer opties kennen. De Starkey hoortoestellen zijn namelijk ook nog eens te gebruiken als fitnesstracker. Het hoortoestel telt bijvoorbeeld je stappen en synchroniseert dit met Google Fit of de Apple gezondheidsapp. Guido Makker daarover: “De Starkey Evolv toestellen stimuleren je ook om meer te bewegen en gezonder te leven.”

Controle via app

Door de bijbehorende app (de Thrive app) aan het hoortoestel te koppelen, heeft de drager met één druk op de knop controle over het apparaat. Guido Makker: “Via de app zijn de instellingen aan te passen, is het volume te wijzigen en muziek of telefoongesprekken te streamen.”

Dj Mental Theo wil stigma op hoortoestellen helpen doorbreken

DJ Mental Theo die graag wil bijdragen om het stigma op hoortoestellen te doorbreken, zegt erover:  “Hoortoestellen zijn tegenwoordig gadgets met allerlei mogelijkheden zoals vertalen en bluetooth. En onzichtbaar ook nog. En dus is het tijd om Nederland te vertellen dat het tijd is om ook de stap naar een hoortoestel te maken. Omdat men een hoortoestel blijft associëren met iets dat je niet wilt, noem ik ze voortaan een smartwatch voor in je oor. Dat is het overigens ook, ze doen veel meer dan -onzichtbaar- zorgen dat je goed verstaat en hoort.” 

Online fijnafstellen

Sommige mensen zoals DJ Mental Theo hebben een drukke agenda en vinden het lastig een gaatje te vinden voor een bezoek aan de audicien. Ook zijn er consumenten die gewend zijn online te bestellen in een webshop.  Guide Makker: “Ook voor hen zijn moderne hoortoestellen zoals de Starkey Evolv een uitkomst: een fysiek bezoek aan een winkel is niet meer nodig. Hoortoestellen zijn vandaag de dag via het internet volledig te programmeren. Daarnaast krijg de drager direct een melding wanneer het hoortoestel stuk is zodat je snelle service kunt ontvangen.” 

Nog meer opties: valdetectie en monitoring

Guide Makker laat weten dat voor mensen die minder goed ter been zijn of last hebben van evenwichtsklachten, er nog een extra interessante functie op het Starkey Evolv toestel zit. “Het toestel kan naasten alarmeren wanneer de drager ervan valt. Ook kan met zorgverleners zowel de lichamelijke activiteiten als de mate van sociale interactie gedeeld worden. Zij kunnen zo monitoren of alles wel oké gaat.” Makker vervolgt: “Als je twijfelt of hoortoestellen wat voor je zijn, dan nodigen we je van harte uit ze vrijblijvend bij ons te komen testen. Dat kan in één van onze winkels, maar ook online.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Fluoroscopie biedt meerwaarde bij plaatsing cochleair implantaat

15 april 2024 | Duitse onderzoekers zien voordelen van de inzet van een fluoroscopisch beeldvormingssysteem bij het implanteren van [...]

Bernafon Encanta nieuwe hoortoestelfamilie uit de koker van Demant  

14 april 2024 | Demant het moederbedrijf van Oticon en Bernafon lanceerde afgelopen week tijdens een bijeenkomst in Utrecht [...]

Realistische reclames zijn een utopie, ook voor hoortoestellen | Column

11 april 2024 | De roep om realistische reclames voor hoortoestellen komt met enige regelmaat voorbij op sociale media. [...]

Selectie binnen een dag voor cochleair implantaat blijkt mogelijk

3 april 2024 | Onderzoekers van de afdeling KNO van het Erasmus Medisch Centrum laten zien dat het mogelijk [...]