Cochleair implantaat in nieuwe Toy Story 4

23 juni 2019
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 1 min

In de nieuwe Toy Story film die deze week in première gaat, komt een kind voor met een cochleair implantaat. In de kleuterklas van Bonny, de nieuwe eigenaar van cowboy Woody en Buzz Lightyear, zijn zowel kinderen met een brilletje als een kind met een cochleair implantaat de gewoonste zaak. 

cochleair implantaat toy story 4

Kind met groen cochleair implantaat in film Toy Story 4

Toy Story op 26 juni in Nederland in Premiere

Het eerste deel van Toy Story met speelgoedcowboy Woody en Buzz lightyear stamt uit 1995. Deel 3 van de door Disney-Pixar uitgebrachte animatiefilm verscheen in 2010. Toy Story 4 zal vanaf donderdag 26 juni in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

Verhaal

In deel vier van Toy Story is cowboy Woody het speelgoed geworden van het meisje Bonny. In de nieuwe film maakt Woody kennis met Vorkie. Vorkie is een geknutseld figuur van wegwerpbestek. Als Vorkie, wegloopt, besluit Woody hem te gaan zoeken. Tijdens het avontuur wat ze vervolgens beleven moeten de speelgoedfiguren het opnemen tegen de vintage pop Gabby Gabby.
De film kreeg in Amerika, waar hij al eerder in premiere ging, alleen maar lovende kritieken.

Mijlpaal

De film Toy Story uit 1995 was een in filmland een mijlpaal: het was de eerste computer-geanimeerde speelfilm die ooit op het witte doek verscheen. De drie eerdere films waren echte kaskrakers. Bij elkaar leverde de films wereldwijd ruim 2 miljard dollar op. In totaal werkten maar liefst 45 (stem)acteurs mee aan Toy Story 4.
Toy Story 4 vormt nu ook een mijlpaal door een kind met een cochleair implantaat te laten zien in een animatiefilm.

Bekendheid cochleair implantaat

Geschat wordt dat in 2012 over de hele wereld 324.200 mensen een cochleair implantaat kregen. Vanaf 2017 zijn er zo’n 45.000 cochleair implantaten (CI’s) per jaar in totaal verkocht. Dat betekent dat inmiddels ruim 500.000 gebruikers wereldwijd zijn. Naar schatting is daar 60% volwassene en bestaat 40% van de dragers uit kinderen. Het tonen van een kind met cochleair implantaat in een populaire film als Toy Story helpt mee aan de bekendheid ervan en laat zien dat ook hoorhulpmiddelen zoals hoortoestellen en cochleair implantaten net als brillen normaal zijn.

[su_youtube url=”ttps://youtu.be/wmiIUN-7qhE” width=”500″]

Website van Toy Story 4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Het verhaal van Frances: lees hier over haar ervaringen met haar Cochleair Implantaat

18 april 2024 | Het is oktober 2012 als ik sinds lange tijd weer de wachtkamer van de KNO [...]

Fluoroscopie biedt meerwaarde bij plaatsing cochleair implantaat

15 april 2024 | Duitse onderzoekers zien voordelen van de inzet van een fluoroscopisch beeldvormingssysteem bij het implanteren van [...]

Bernafon Encanta nieuwe hoortoestelfamilie uit de koker van Demant  

14 april 2024 | Demant het moederbedrijf van Oticon en Bernafon lanceerde afgelopen week tijdens een bijeenkomst in Utrecht [...]

Realistische reclames zijn een utopie, ook voor hoortoestellen | Column

11 april 2024 | De roep om realistische reclames voor hoortoestellen komt met enige regelmaat voorbij op sociale media. [...]