Clementine Hearing app gelanceerd

20 april 2017
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 3 min

Vanaf heden is er een nieuwe hoorapp te downloaden in de app-store van Apple (IOS) en Android: de Clementine Hearing app. De Clementine Hearing App is een app voor slechthorenden waarmee deze een hoortest (screening) kunnen doorlopen, virtueel kunnen ervaren hoe het gehoor erop vooruit gaat met een hoorhulpmiddel, antwoord krijgen op veel gestelde vragen en een aangesloten audicien in de buurt kunnen vinden.

Audiciens kunnen de app in de zogenaamde ‘verbonden-modus’ inzetten als app voor hun klanten. In deze modus is de slechthorende slechts met zijn of haar eigen audicien verbonden via de app. Op dat moment heeft de client diverse interessante functionaliteiten ter beschikking om onder andere te communiceren met zijn audicien en om diverse relevante informatie over zijn of haar eigen hoortoestellen in te kunnen zien.

Clementine Hearing App

Clementine Hearing is een initiatief van het Belgisch-Nederlandse Samplified Europe NV in samenwerking met AcouSoft Informatisering. Audiciens kunnen met deze app in contact komen met nieuwe klanten en contacten met bestaande klanten te intensiveren. Voor de audicien is er nog een voordeel: de app leidt tot efficiënter werken.

De financiële situatie van audiciensbedrijven is na de invoering van het hoorprotocol en het daarmee samengaande inkoopbeleid van zorgverzekeraars, flink onder druk komen te staan. De afgelopen jaren hebben veel audiciensbedrijven de broekriem flink moeten aanhalen om zo tot kostenreductie te komen. De recente ontslag ronde bij audiciensketen Schoonenberg waarbij 20% van het personeel de wacht is aangezegd is daar een voorbeeld van (lees meer hierover op de site van het Financieel Dagblad).

Online contact met clienten nieuwe trend

Online contact en afstelling van hoortoestellen is een nieuwe trend binnen de hoorbranche. Zo heeft recent zowel fabrikant Sivantos als ReSound nieuwe hoortoestellen met bijbehorende app’s gelanceerd waarmee audiciens contact kunnen onderhouden met slechthorenden en op afstand de hoortoestellen kunnen fijnafstellen. De Clementine Hearing App is een volledig merkonafhankelijke app.

Gehoorscreening

De Clementine Hearing app is gratis beschikbaar in de App-store. Slechthorenden kunnen de app gebruiken om vanuit huis een screening van het gehoor af te nemen, informatie te krijgen over het gehoor en om te ervaren hoe het gehoor erop vooruit kan gaan met een hoorhulpmiddel. Op basis daarvan kan een slechthorende een afspraak plannen bij een aangesloten audicien in de buurt. Momenteel is het aantal audiciens in de app nog beperkt, maar de verwachting van de ontwikkelaar is dat het aantal snel zal toenemen.  Slechthorenden die reeds klant zijn bij een audicien kunnen na het downloaden ervoor kiezen om direct te verbinden met hun eigen audicien.

Betere band met de klanten

Slechthorenden hebben binnen de app een duidelijk, gepersonaliseerd overzicht van producten die de audicien aanbeveelt en van aanverwante producten die compatibel zijn met het hoortoestel dat ze in gebruik hebben. De gebruikers kunnen eenvoudig een gewenst product bestellen bij de audicien, waarna de audicien kan besluiten om de klant in de winkel uit te nodigen dan wel om het product op te sturen.
Aanvullend heeft de audicien de mogelijkheid om berichten te sturen naar de mobiele telefoons van klanten middels de app om bijvoorbeeld de lancering van een nieuw product of accessoire aan te kondigen. De audicien kan eenvoudig filteren op basis van de hoortoestellen zodat alleen klanten waarvoor een bericht relevant is een melding op de telefoon zullen ontvangen. Door middel van deze tools kan de audicien een nog betere band onderhouden met de klanten middels hun mobiele telefoon en tegelijkertijd efficiënt werken.

24/7 service punt voor klanten

Slechthorenden hebben met de Clementine Hearing App nu 24/7 een servicepunt van de audicien in hun broekzak. Ze hebben met de app toegang tot veel gestelde vragen (nu nog alleen in het Engels), inzage in relevante informatie over hun hoortoestel (handleidingen, instructie-video’s, etc.) en een productsimulator om virtueel het effect van hoorhulpmiddelen te ervaren. Tevens kunnen slechthorenden via de app afspraken plannen en staat de app het toe om een fabrikanten-app te openen indien het hoortoestel deze beschikbaar is voor mobiele bediening en of afstelling van de hoortoestellen. Zo kunnen de gebruikers alle gehoorgerelateerde zaken vanuit één app van de audicien regelen. Producten van alle fabrikanten kunnen gekoppeld worden aan de app.

clementine software acousoft
Tiental audiciens start als eerste met Clementine Hearing App

De komende weken zal een tiental audicienswinkels starten met Clementine Mobile waarbij ze gratis ondersteuning krijgen bij de implementatie door een consultant van Samplified Europe. In Mei zal een tweede groep starten, hiervoor zijn nog enkele plekken beschikbaar. Geïnteresseerden audiciens kunnen zich melden bij AcouSoft Informatisering.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

De AudioStream adapter van MED-EL: telefoneren en audio oversturen naar de RONDO 3

19 juni 2024 | Gebruikers van de RONDO 3 van MED-EL kunnen met de Audiostream-adapter eenvoudig muziek en telefoongesprekken [...]

Keuze hoortoestel: achter- of in-het-oor hoortoestel?

17 juni 2024 | Wanneer u toe bent aan een hoortoestel maakt u samen met de audicien de keuze [...]

Geeske van Voorthuijsen Uitblinker bij Ctalents Diamond Awards 2024

15 juni 2024 | Bij de uitreiking van de Ctalents Diamond Awards 2024 kreeg Geeske van Voorthuijsen als ‘Uitblinker’ [...]

Hoortoestellen zorgen voor betere balans bij ouderen

13 juni 2024 | Gehoorverlies bij ouderen verhoogt het risico op vallen door een verminderde balans. Een recente studie [...]