CI-informatiebijeenkomst: Kom alles te weten over het cochleair implantaat van Advanced Bionics en kom in contact met CI-dragers

29 juli 2020
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 3 min

Bent u op zoek naar informatie over een cochleair implantaat (CI) voor uzelf of voor uw kind en vraagt u zich af hoe het is om te horen met een CI? Bent u benieuwd wat de unieke samenwerking tussen een CI en een hoortoestel van Phonak en Advanced Bionics u of uw kind kan bieden? En wat komt er allemaal kijken bij een CI-traject, de operatie en revalidatie? Kom in contact met (ouders van) CI-dragers en ontdek de mogelijkheden van een CI. Lees verder voor meer informatie en ondersteuningsmogelijkheden.

De eerste volgende bijeenkomst is op:

Datum: Zaterdag 5 september 2020 van 13.00 uur tot 16.00 uur
Locatie: Gebouw Sonova (Advanced Bionics en Phonak),
Laanakkerweg 4
4131 PA Vianen, Nederland 
informatiebijeenkomst advanced bionics cochleair implantaat

Meer informatie

Wanneer u of uw kind slechthorend is en hoortoestellen niet voldoende meer helpen, kunt u in aanmerking komen voor een CI. Een CI kunt u niet eerst uitproberen zoals een hoortoestel. U maakt een keuze voor iets wat u nog niet kent en waar u naderhand niet op terug kunt komen. Zo’n beslissing maakt u natuurlijk niet zomaar. Daarom is het belangrijk om te weten hoe een CI precies werkt en wat u kunt verwachten op basis van ervaringen van CI-dragers. Kunt u bijvoorbeeld beter deelnemen aan gesprekken en weer genieten van muziek of geluiden die u vroeger hoorde?

Stel vragen aan CI-dragers

Tijdens de CI-informatiebijeenkomst van Advanced Bionics legt een logopedist en audioloog uit hoe een CI precies werkt en wat de unieke kenmerken zijn van hun implantaat zoals de mogelijkheden voor draadloze accessoires en de samenwerking met een hoortoestel op het andere oor. Ook is er specifiek aandacht voor de revalidatie met een CI. Daarnaast vertellen verschillende CI-dragers wat hun CI voor hem/haar betekent en hoe het is om met een CI (en hoortoestel) te horen.

Er is volop gelegenheid voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. Schuif aan tafel bij één van de aanwezige (ouders van) CI-dragers en vraag hem of haar het hemd van het lijf. Of loop nog even langs bij de audioloog voor meer informatie over de (on)mogelijkheden van een CI al dan niet in combinatie met het unieke bimodale hoortoestel van Phonak en AB.

Phonak Naida advanced bionics

Bimodale Hooroplossing van Advanced Bionics en Phonak

De Naída bimodale hooroplossing van AB en Phonak levert het eerste hoortoestel dat speciaal is ontworpen om samen te werken met een cochleair implantaatsysteem. Deze oplossing bestaat uit de Naída CI-spraakprocessor en het Naída Link-hoortoestel.

Doordat ze hetzelfde platform gebruiken, kunnen de Naída-apparaten met elkaar communiceren. Dit voordeel biedt op dit moment alleen Advanced Bionics. Benieuwd naar ervaringen? Drie CI-dragers vertellen erover op de website van Phonak Club.

Data en tijdstippen CI-informatiebijeenkomsten

Eerst volgende: Zaterdag 5 september 2020 van 13.00 uur tot 16.00 uur.

Overige data

In verband met de kleinere groepsgrootte als gevolg van de COVID-19-maatregelen vinden er extra CI-informatiebijeenkomsten plaats voor slechts een beperkt aantal personen. De data van de andere bijeenkomsten zijn:

Zaterdag 26 september 2020 13.00 uur – 16.00 uur
Dinsdag 20 oktober 2020 19.00 uur – 22.00 uur
Maandag 9 november 2020 19.00 uur – 22.00 uur
Zaterdag 28 november 2020 13.00 uur – 16.00 uur
Donderdag 17 december 2020 19.00 uur – 22.00 uur

Schikken deze data u niet? Stuur dan een e-mail naar Info.Benelux@AdvancedBionics.com, dan kijken we naar de mogelijkheid voor een andere datum of een één-op-één-gesprek. Dit kan ook online!

Locatie van de bijeenkomst

Advanced Bionics en Phonak (gebouw Sonova)
Laanakkerweg 4
4131 PA Vianen
Nederland

Aanmelden

Overweegt u een cochleair implantaat voor uzelf of uw kind en wilt u graag aanwezig zijn op een CI-informatiebijeenkomst, meldt u dan aan om verzekerd te zijn van een plek. Geef bij uw aanmelding aan met hoeveel personen u graag wilt komen en eventueel in het kort wat uw achtergrond is en waarom u wilt deelnemen aan deze bijeenkomst. Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier bij elk geplande evenement op de Evenementenkalender van AB of door het sturen van een mail naar Info.Benelux@AdvancedBionics.com.

Aanwezige hulpmiddelen

Tijdens de bijeenkomst zijn een schrijftolk en solo-apparatuur (SoundField van Phonak en Roger MyLink [ringleiding]) aanwezig.

Meer informatie

Heeft u vragen over deze bijeenkomsten? Laat het ons weten! Neem contact op met Advanced Bionics via +31 (0) 88 – 600 88 30 of Info.Benelux@AdvancedBionics.com.

In verband met de COVID-19-maatregelen zullen wij de richtlijnen van het RIVM opvolgen. Wanneer u zich aanmeldt, ontvangt u een persoonlijk bericht over de geldende richtlijnen die van toepassing zijn op de datum van de door u gekozen bijeenkomst.

Reacties (1)
  1. Lijkt mij interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Nieuwe solid state batterij TDK heeft potentie voor hoortoestellen

20 juni 2024 | TDK zegt een doorbraak bij de ontwikkeling van oplaadbare solid state batterijen te hebben gerealiseerd. [...]

De AudioStream adapter van MED-EL: telefoneren en audio oversturen naar de RONDO 3

19 juni 2024 | Gebruikers van de RONDO 3 van MED-EL kunnen met de Audiostream-adapter eenvoudig muziek en telefoongesprekken [...]

Keuze hoortoestel: achter- of in-het-oor hoortoestel?

17 juni 2024 | Wanneer u toe bent aan een hoortoestel maakt u samen met de audicien de keuze [...]

Geeske van Voorthuijsen Uitblinker bij Ctalents Diamond Awards 2024

15 juni 2024 | Bij de uitreiking van de Ctalents Diamond Awards 2024 kreeg Geeske van Voorthuijsen als ‘Uitblinker’ [...]