Cadeautips voor slechthorenden

19 november 2015
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 4 min

De feestmaand december staat weer voor de deur. De maand waarin we ons soms suf piekeren over het sinterklaas- of kerstcadeau dat we zullen geven. HOorzaken zet een aantal cadeautips voor slechthorenden voor u op een rij.

cadeautips voor slechthorenden

Cadeautips voor slechthorenden: Tip 1 – Speciale telefoon met versterker

Een goed cadeau voor een slechthorende is een speciale telefoon. Telefoneren is vaak problematisch voor slechthorenden omdat het geluid niet hard genoeg doorkomt. Dit is vaak het geval voor slechthorenden zonder een hoortoestel, maar ook voor slechthorenden met een hoortoestel. Met normale telefoons kan vaak geen gebruik worden gemaakt van de eventuele T-stand op het hoortoestel. De Freetel Eco telefoon is voor beide groepen een prima cadeau.

Deze Freetel Eco is fraai vormgegeven en eenvoudig te bedienen. Deze telefoon voor slechthorenden geeft tot 30 dB versterking en is op vijf niveaus instelbaar.
Deze telefoon kan zowel zonder hoortoestel als met hoortoestel worden gebruikt. De Freetel Eco telefoon voor slechthorenden is verkrijgbaar in het zwart als wit. De zwarte variant heeft tevens de mogelijkheid om als antwoordapparaat te fungeren. In beide kleuren zijn ook losse handsets verkrijgbaar waarmee later het systeem uitgebreid kan worden. De Freetel telefoon voor slechthorenden heeft ook een handsfree functie, heeft de beschikking over een noodknop (noodoproep) en heeft een duidelijk LCD display met grote cijfers en ook grote duidelijke toetsen. In het telefoonboek van de telefoon zijn  50 telefoonnummers op te slaan. Natuurlijk zijn er ook verschillende beltonen instelbaar en kent het toestel nummerherhaling. De standby tijd is ongeveer 180 uur.

De Freetel is een cadeau waar u uw slechthorende partner, vader, moeder, oma of opa zeker blij mee maakt met de  Sinterklaas of kerst.

Klik hier om de Freetel  Eco telefoon in het zwart met antwoordapparaat in de webshop te bekijken of te bestellen (opent in nieuw tabblad) (109,95)
Klik hier om de Freetel  Eco telefoon in het wit (zonder antwoordapparaat) in de webshop te bekijken of te bestellen (opent in nieuw tabblad) (99,95)

Kijk hier voor meer modellen telefoons

Cadeautips voor slechthorenden: Tip 2 – Speciale wekker met flitslicht of trilalarm

Een andere goede cadeautip voor slechthorenden of doven is een wekker die ook een flitssignaal geeft of via een trilschijf aangeeft dat het tijd is om op te staan.

Wekker voor slechthorenden met flits: Time Flash

wekkers voor slechthorenden: time flash flitswekker zilver

De Time Flash is een fraai vormgegeven analoge flitswekker en is uitgerust met betrouwbare backup accu (voor als de stroom uitvalt). Verder is deze wekker voorzien van een aansluiting voor uw trilschijf. Een trilschijf kan optioneel worden besteld.

Klik hier om deze Time Flash Wit wekker in de webshop te bekijken of te bestellen (opent in nieuw tabblad)

Klik hier om deze Time Flash Zwart wekker in de webshop te bekijken of te bestellen (opent in nieuw tabblad)

Klik hier om deze Time Flash Zilver wekker in de webshop te bekijken of te bestellen (opent in nieuw tabblad)

Wekker voor slechthorenden met trilschijf: DS-1 Digitale Trilwekker

DS-1 Trilwekker slechthorend: wekkers voor slechthorenden

De DS-1 met trilschijf is een eigentijdse digitale wekker met een luid alarm en een effectieve trilschijf. Handig: de display heeft een automatische helderheidaanpassing en de wekker is voorzien van een herhalingsfunctie en 24 uur stop. U ontvangt de DS-1 digitale wekker met trilschijf inclusief een netsnoer en stekker.
U zult in de webshop zien dat de zilveren uitvoering duurder is dan de witte uitvoering.

Klik hier om deze DS-1 Digitale Trilwekker in de witte uitvoering met trilschijf in de webshop te bekijken of te bestellen (opent in nieuw tabblad)

Reiswekker met trilstand 

Travel tim reiswekker slechthorenden

Handige reiswkker met trilalarm met fris kleurtje: de TravelTim herinnert u met sterke trilimpulsen dat het tijd is om op te staan. Op het wektijdstip begint deze compacte reiswekker op batterijen te trillen. U plaatst de wekker ’s nachts het best tussen het kussen en het matras. Ook is het mogelijk de wekker om te schakelen op het zoemalarm. De TravelTim beschikt over een aansluiting voor een extra trilkussen.

Klik hier om deze Travel Tim Tril Reisweller in de webshop te bekijken of te bestellen (opent in nieuw tabblad)

Cadeautips voor slechthorenden: Tip 3 – Trilhorloge

vibralite-12-trilhorloge-roze-8020025.png

Een trilhorloge is niet alleen handig als wekker, ook voor overdag kunnen verschillende tijden worden geprogrammeerd bijvoorbeeld om de drager te attenderen dat het tijd is voor de inname van medicijnen. De timer functie kan ook worden gebruikt op de drager te attenderen dat de parkeertijd om is of dat het tijd is om eten uit de oven of magnetron te halen. In de webshop is de Vibralite 12 verkrijgbaar. Het horloge is in drie kleuren leverbaar.

De VibraLite 12 is een sportief ogend trilhorloge waarop 12 alarmtijden zijn in te stellen. Ook heeft het horloge een timerfunctie (twee countdowntimers met autoherhaalfunctie). Het horloge kent de volgende instellingen: geluid alleen, trilstand alleen of beiden aan. Het trillen duurt 20 seconden bij het afgaan van het alarm, 5 seconden bij de timerfunctie I en 10 seconden bij bij timerfunctie II. Het alarm kan op slot worden gezet zodat het niet per ongeluk uit kan worden gezet. Het horloge heeft een diameter van 3,8 cm.   De  VibraLite 12 wordt geleverd met een bijbehorende Lithium batterij. Het horloge is in drie kleuren leverbaar: zwart, wit en roze.

Klik hier om de Vibralite in het zwart in de webshop te bestellen.

Klik hier om de Vibralite in het wit in de webshop te bestellen.

Klik hier om de Vibralite in het roze in de webshop te bestellen.

vibralite-roze-trilhorloge

Meer informatie over deze producten? Bel dan met 0345-632393

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Het verhaal van Frances: lees hier over haar ervaringen met haar Cochleair Implantaat

18 april 2024 | Het is oktober 2012 als ik sinds lange tijd weer de wachtkamer van de KNO [...]

Fluoroscopie biedt meerwaarde bij plaatsing cochleair implantaat

15 april 2024 | Duitse onderzoekers zien voordelen van de inzet van een fluoroscopisch beeldvormingssysteem bij het implanteren van [...]

Bernafon Encanta nieuwe hoortoestelfamilie uit de koker van Demant  

14 april 2024 | Demant het moederbedrijf van Oticon en Bernafon lanceerde afgelopen week tijdens een bijeenkomst in Utrecht [...]

Realistische reclames zijn een utopie, ook voor hoortoestellen | Column

11 april 2024 | De roep om realistische reclames voor hoortoestellen komt met enige regelmaat voorbij op sociale media. [...]