Broers van Makker Hoortoestellen starten crowdfunding voor waterputten in Nepal

27 januari 2023
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 1 min

Naarden – Guido en Gijs Makker, twee van de drie broers van Makker hoortoestellen reizen in maart af naar Nepal. Ze gaan daar samen met KNO Arts Jeff Duyndam de bewoners helpen met hun gehoorproblemen. Om ook iets blijvends achter te laten, zamelen de Makker broers geld in.
“Voor een goede algemene basishygiëne is het belangrijk dat de inwoners daar toegang hebben tot schoon drinkwater. Vandaar dat wij als doel hebben gesteld om, naast hoortoestellen, te helpen met de realisatie van 40 waterputten. Daarvoor is geld nodig en dus doen we een beroep op iedereen. Na 24 uur was de eerste 3.000 euro al binnen, dus we voelen ons gesterkt in ons streven om met 20.000 euro naar Nepal te kunnen afreizen”, aldus Guido Makker. Inmiddels staat de teller op ruim 7.000 euro en het streven is om 20.000 euro op te halen. Doneren kan via deze link .

broers Makker hoortoestellen crowdfunding waterputten

Hulp voor beter gehoor

In maart reist KNO-arts Jeff Duyndam samen met Guido en Gijs Makker af naar Nepal om de bewoners daar te helpen aan een beter gehoor. In samenwerking met stichting ‘Child Welfare Organisation Nepal’ plaatsen zij oude en nieuwe hoortoestellen bij lokale bewoners. De activiteiten van de stichting concentreren zich in Chitwan, één van de armste regio’s van Nepal. De Makker Hearing Group draagt natuurlijk zelf ook zijn steentje bij: voor iedere hoortoestelbestelling die op OnlineHoortoestel.nl wordt gedaan, doneert het bedrijf aan Stichting Child Welfare Nepal.

Makker familiebedrijf overname hoorbatterijen.nl
Vader en broers van familiebedrijf Makker. Van links naar rechts: Gijs, vader Michel, Guido en Just Makker

Over Makker Hearing Group  

De Makker Hearing Group is een familiebedrijf dat al ruim 40 jaar actief is binnen de hoormarkt. Sinds enkele jaren is het bedrijf ook internationaal en online actief is. De groep heeft één missie: een goed gehoor voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk maken.            
De organisatie heeft een traditionele tak, waarbij hoortesten en adviezen fysiek worden gegeven én een online divisie waarbij het advies en verkoop online plaatsvindt. De verkoop vindt inmiddels in ruim 50 landen plaats. Het bedrijf zamelt ook hoortoestellen in ter ondersteuning van hun goede doel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Phonak Paradise verkrijgbaar binnen vergoede zorg

1 maart 2024 | Een deel van Phonak Paradise serie is vanaf 1 maart verkrijgbaar binnen de vergoede zorg. [...]

Informatiebijeenkomsten cochleair implantaten – maart en april 2024 – Schrijf in!

29 februari 2024 | Benieuwd wat een cochleair implantaat voor u of voor uw kind kan betekenen? Ook komende [...]

MED-EL ontvangt wereldwijde certificering voor beveiliging en privacybescherming

28 februari 2024 | Fabrikant van gehoorimplantaten MED-EL ontvangt wereldwijd de ISO/IEC 27001:2022 certificering. Het certificaat krijgt het bedrijf [...]

Speaksee vergoed door UWV

25 februari 2024 | Het UWV mag het Speaksee microfoonsysteem vergoeden aan dove en slechthorende werknemers. Dat kondigde demissionair [...]