Brechtje Roos geeft luisteraars nieuwe kijk op muziek tijdens muziekproeverij

13 september 2020
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 2 min

Afgelopen week organiseerde Muziekverteller Brechtje Roos van Studio Hoor in zowel Delft als Den Haag een muziekproeverij. De proeverij is een introductie op haar werk voor muziekliefhebbers en organisaties. Dat geldt ook voor de cursus ‘Nieuwe kijk op muziek’ die komende week voor luisteraars van start gaat in Delft en Den Haag.

Brechtje Roos tijdens de muziekproeverij in het Koorenhuis in Den Haag

Luisteren tussen de noten door

Tijdens die cursus laat ze deelnemers op een inspirerende en vooral ook andere manier naar muziek luisteren. Ze laat toehoorders ontdekken wat er nog méér in muziek zit en laat hen kennis maken met nieuwe muzieksoorten. Brechtje daagt luisteraars uit tussen de noten door te luisteren, anders te luisteren en meer te horen. Ze zoekt daarbij de interactie met haar publiek op en laat haar toehoorders hun muziekervaringen met elkaar delen. 

Verbreding en verdieping van de muziekhorizon

Brechtje Roos stond zelf, na studies aan de conservatoria van Utrecht en Den Haag, jarenlang op het podium als professioneel muzikant in de kamermuziekscene. Tijdens de luisterlessen die zij vandaag de dag als muziekverteller geeft, is ze uit op verbreding en verdieping van de muziekhorizon van luisteraars. Ze geeft de cursussen vanuit haar bedrijf Studio Hoor!.

En dat weet ze op een verfrissende en interactieve manier te doen, zo bleek afgelopen donderdag in het Koorenhuis in het hartje van Den Haag. Brechtje: “Ik daag luisteraars uit open en met aandacht te luisteren naar bekende en onbekende muziek met nog meer luisterplezier tot gevolg”. 

brechtje roos muziekverteller

“Actief samen luisteren naar muziek én elkaars luisterervaringen zorgt voor verbinding”

Brechtje ziet het samen luisteren naar muziek en het daarmee actief bezig zijn als een mooie manier om te verbinden. Ze organiseert daarom naast de cursussen en haar presentaties in theaters ook Luisterlabs voor bedrijven. Brechtje: “Actief samen luisteren naar muziek én elkaars luisterervaringen zorgt voor verbinding; saamhorigheid. Dat is zeker tijdens de huidige Corona-crisis van belang met het grote gemis aan contact. Bij actief én anders luisteren worden bovendien nieuwe ontdekkingen gedaan. Flinke aanjagers voor de creativiteit.”

Muzikale smaakmaker

Brechtje Roos wist gedurende de hele proeverij te boeien met haar muziekfragmenten, verhalen en wetenswaardigheden. Het maakt nieuwsgierig naar de gehele cursus en het verdere werk dat deze muzikale smaakmaker geeft. Een aanrader!

Meer informatie is voor organisaties te vinden op: www.studiohoor.nlluisterlab

Belangstellende luisteraars checken het aanbod voor hen op: https://www.studiohoor.nl/aanbod-luisterles

Snelle beslissers kunnen nog deze week terecht bij de luistercursus in Delft en Den Haag. Mail daarvoor direct naar brechtje@studiohoor.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Gezondheidsraad: grens muziek bij 100 dBA

1 december 2022 | De gezondheidsraad adviseert het maximale volume van versterkte muziek bij 100 dBA neer te leggen. [...]

Check uw zorgpolis op hoorzorg!

28 november 2022 | Levert uw verzekeraar in 2023 nog de hoorzorg die u wilt en ook bij de [...]

Misofonie en paranoia-achtige gedachten: onderzoek naar verband

23 november 2022 | Poolse wetenschappers werkzaam bij het Experimenteel Psychopathologie lab van het Psychologisch Instituut in Warschau hebben [...]