Brandweermannen riskeren hun gehoor

19 december 2006
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 0 min

Dat brandweerman een risicovol beroep kan zijn is een ieder bekend. Dat dit beroep ook algemene gezondheidsrisico’s en risico’s voor het gehoor met zich meeneemt is minder bekend.

Uit een onderzoek naar de algehele gezondheidstoestand van brandweermannen dat uitgevoerd is in Spanje onder 3300 beroepsbeoefenaren bleek dat slechthorendheid de tweede plaats innam als werkgerelateerde schade. Op nummer één stond de schade die opgelopen wordt door blootstelling aan (toxische) chemische producten.
De prevalentie van slechthorendheid onder de brandweermannen bleek 32.8% te zijn, een veel hoger percentage dan voorkomt in de normale populatie. Het verminderde gehoor bleek voornamelijk veroorzaakt te worden door blootstelling aan lawaai van machines, gereedschappen en natuurlijk door de sirene.

 

Zoekwoorden: brandweer gehoorschade, beroepsziekte gehoor, slechthorendheid

Meer nieuws

Check uw zorgpolis op hoorzorg!

28 november 2022 | Levert uw verzekeraar in 2023 nog de hoorzorg die u wilt en ook bij de [...]

Misofonie en paranoia-achtige gedachten: onderzoek naar verband

23 november 2022 | Poolse wetenschappers werkzaam bij het Experimenteel Psychopathologie lab van het Psychologisch Instituut in Warschau hebben [...]

Speaksee Microfoon Kit voor groepsgesprekken nu verkrijgbaar

15 november 2022 | Vandaag lanceert Speaksee officieel de Speaksee Microfoon Kit: het eerste microfoonsysteem dat spraak ter plekke [...]