Eerste ‘Bone anchored experience day’

11 december 2017
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 1 min

Op zaterdag 9 december organiseerde Zweers Hoortoestellen in samenwerking met Oticon Medical de eerste ‘Bone anchored experience day’.

Zweers Hoortoestellen uit Zevenbergen ging in haar klantenbestand op zoek naar kandidaten die – onder andere wegens middenoorproblemen geen hoortoestel kunnen verdragen – gebaat zouden kunnen zijn bij een botverankerde hooroplossing. Daarop werden zes personen uitgenodigd.

Een team van productspecialisten van Oticon Medical was aanwezig. Zij hielpen bij het aanpassen van een Ponto 3 SuperPower op een Softband. Daarna werd een lunch voor twee personen aangeboden in een lunchroom naar keuze, om te ervaren hoe de Ponto presteert in een drukke omgeving.

botverankerde hooroplossing Oticon Medical Ponto

Productspecialist Serge Kriek van Oticon Medical helpt bij de demonstratie van botverankerde hooroplossingen bij Zweers Hoortoestellen

Toepassing van botverankerde hooroplossingen

Botverankerde hooroplossingen zoals de Ponto van Oticon Medical maken gebruik van directe beengeleiding. Met directe beengeleiding wordt gebruik gemaakt van de natuurlijke geleiding via de botten in onze schedel. Hierdoor bereiken geluiden direct het slakkenhuis.

Het geleidingsdeel van het oor (trommelvlies en de gehoorbeentjes) wordt zo overbrugd. Het is daarom een goede oplossing voor mensen met flinke geleidingsverliezen waar het probleem zit in de overdracht van geluid door het trommelvlies, hamer, aambeeld en stijgbeugel. Botverankerde oplossingen worden bij geleidingsverliezen toegepast als een regulier hoortoestel onvoldoende soelaas biedt.

Ook voor clienten die last hebben van een chronische gehoorgangontsteking en die daardoor geen regulier hoortoestel kunnen verdragen, kan een botverankerd hoortoestel uitkomst bieden. Dat geldt ook voor mensen met een eenzijdige binnenoordoofheid.

Een softband met een botverankerde hooroplossing wordt toegepast bij kinderen en ook als testband bij volwassenen. Hiermee kunnen zij vrijblijvend ervaren wat een botverankerde hooroplossing kan betekenen.

Lees meer over de Ponto van Oticon Medical.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Het verhaal van Frances: lees hier over haar ervaringen met haar Cochleair Implantaat

18 april 2024 | Het is oktober 2012 als ik sinds lange tijd weer de wachtkamer van de KNO [...]

Fluoroscopie biedt meerwaarde bij plaatsing cochleair implantaat

15 april 2024 | Duitse onderzoekers zien voordelen van de inzet van een fluoroscopisch beeldvormingssysteem bij het implanteren van [...]

Bernafon Encanta nieuwe hoortoestelfamilie uit de koker van Demant  

14 april 2024 | Demant het moederbedrijf van Oticon en Bernafon lanceerde afgelopen week tijdens een bijeenkomst in Utrecht [...]

Realistische reclames zijn een utopie, ook voor hoortoestellen | Column

11 april 2024 | De roep om realistische reclames voor hoortoestellen komt met enige regelmaat voorbij op sociale media. [...]