Bimodal Smart App: nieuwe app voor gebruikers die een CI van Cochlear combineren met een hoortoestel van GN ReSound

22 maart 2024
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 3 min

Goed nieuws voor gebruikers van een geluidsprocessor van Cochlear die op het andere oor een hoortoestel van GN ReSound dragen: binnenkort is de Bimodal Smart App beschikbaar. Daarmee is het mogelijk zowel de geluidsprocessor als het hoortoestel op het andere oor te bedienen vanuit één enkele app.

cochlear bimodal smart app GN ReSound
Met de nieuwe Bimodal Smart App is straks zowel de CI (Cochlear) als het hoortoestel (GN ReSound) te bedienen

Bimodal Smart App beheert twee apparaten tegelijkertijd

Met de Bimodal Smart App op de smartphone is straks makkelijker dan ooit om beide apparaten te beheren. Om van deze nieuwe functie gebruik te kunnen maken moeten gebruikers beschikken over een Nucleus 7-, Nucleus 8- of Kanso 2-geluidsprocessor op het ene oor, en een GN Resound ONE- of OMNIA-hoortoestel op het andere. Gebruikers die nu al zowel een cochleair implantaat als een hoortoestel gebruiken en daarbij de Nucleus Smart App gebruiken, krijgen straks via de app een melding zodra de nieuwe app beschikbaar is.

Bimodaal horen

Flink wat gebruikers van een cochleair implantaat dragen aan de andere zijde een hoorapparaat. Gelijktijdig horen met een CI en een hoortoestel noemt men ‘bimodaal horen’. De hersenen blijken slim genoeg om de toch wel vrij verschillende signalen afkomstig van beide apparaten te kunnen verwerken.

Voordelen bimodaal horen

Bimodaal horen biedt een aantal grote voordelen. Zo is spraak eenvoudiger te verstaan in rumoer en achtergrondlawaai en is er een beter bewustzijn van de geluidsomgeving. Door dit betere bewustzijn kan de gebruiker beter bepalen waar geluiden vandaan komen. Dat zorgt er ook voor dat de drager sneller in de gaten heeft wie er aan het woord is en zo meer meekrijgt van het gesprek. Daarnaast neemt ook de waardering voor muziek én de levenskwaliteit toe door het bimodaal horen.

Compatibel hoortoestel biedt voordelen

Natuurlijk kunnen dragers van een Nucleus-geluidsprocessor van Cochlear kiezen voor ieder willekeurig ander merk hoortoestel op het andere oor. Het dragen van een compatibel hoortoestel van GN ReSound daarop zorgt er echter voor dat de dragers kunnen profiteren van een betere luisterervaring.

Het audiosignaal van de telefoon of tablet kan namelijk direct overgestuurd worden naar beide apparaten tegelijkertijd. Dat zogeheten streamen naar twee oren is handig bij het luisteren naar muziek en podcasts, het voeren van telefoongesprekken en bij het bijwonen van online vergaderingen. De drager heeft daardoor geen last meer van alle storende achtergrondgeluiden. Deze maken het dikwijls vermoeiend bij deze bezigheden om spraak te verstaan of te genieten van muziek.

bimodal smart app cochlear gn respund

Samenwerking Cochlear en GN ReSound

Doordat de hoortoestellen van GN ReSound en de geluidsprocessor van Cochlear goed samenwerken, kunnen zogeheten True Wireless-apparaten op het zelfde moment streamen naar beide apparaten. Zo kan de drager bijvoorbeeld een hoorcollege of vergadering bijwonen en daarbij de Mini Mic 2 gebruiken. Daarmee zijn sprekers op afstand goed te verstaan. Ook is het mogelijk om het signaal van de tv via een TV Streamer naar beide apparaten tegelijkertijd over te sturen.

Bimodal Smart App vervangt twee afzonderlijke apps

Tot op heden was het nodig om twee apps te gebruiken: één om de Nucleus-geluidsprocessor te bedienen en één voor het GN ReSound hoortoestel. Dragers van een Nucleus 7-, Nucleus 8- of Kanso 2 gebruikten daar tot op heden de Nucleus Smart App voor op de smartphone. De bediening van het GN Resound-hoorapparaat aan het andere oor gebeurde met een aparte app. Binnenkort is dat dus niet meer nodig en zijn beide apparaten te bedienen via de Bimodal Smart App.

Voor meer informatie over de voordelen van bimodaal horen en de Bimodal Smart App gaat u naar www.cochlear.nl.

Ga voor meer informatie over compatibiliteit en apparaten naar www.cochlear.com/compatibility en www.resound.com/compatibility


Wilt u meer weten over cochleaire implantatie en de mogelijkheden van Cochlear?
Ga naar www.cochlear.nl, vraag een gratis informatiepakket aan of meldt u aan voor één van de informatiebijeenkomsten van Cochlear.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Het verhaal van Frances: lees hier over haar ervaringen met haar Cochleair Implantaat

18 april 2024 | Het is oktober 2012 als ik sinds lange tijd weer de wachtkamer van de KNO [...]

Fluoroscopie biedt meerwaarde bij plaatsing cochleair implantaat

15 april 2024 | Duitse onderzoekers zien voordelen van de inzet van een fluoroscopisch beeldvormingssysteem bij het implanteren van [...]

Bernafon Encanta nieuwe hoortoestelfamilie uit de koker van Demant  

14 april 2024 | Demant het moederbedrijf van Oticon en Bernafon lanceerde afgelopen week tijdens een bijeenkomst in Utrecht [...]

Realistische reclames zijn een utopie, ook voor hoortoestellen | Column

11 april 2024 | De roep om realistische reclames voor hoortoestellen komt met enige regelmaat voorbij op sociale media. [...]