Bernafon Leox: nieuwe Super en Ultra Power hoortoestellen

9 oktober 2019
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 3 min

Afgelopen week is de Bernafon Leox geïntroduceerd. Leox is er in twee modellen: een Super Power met batterijmaat 13 en een Ultra Power met batterijmaat 675. De hoortoestellen zijn beide beschikbaar binnen de vergoede zorg (categorie 5 en 3 van de ZN-hoortoestellendatabase). Beide toestellen zijn ‘Made for iPhone’ wat inhoudt dat ze handsfree bellen met deze telefoon ondersteunen. De nieuwe Bernafon hoortoestellen hebben niet alleen een uitzonderlijk hoge versterking en output, ook de techniek is weer verder geoptimaliseerd. Zo is met het nieuwe feedbackmanagementsysteem een stabielere en grotere versterking mogelijk. Ook zijn geluiden beter te lokaliseren en is de bron waar het geluid van afkomstig is makkelijker te herkennen.

Bernafon Superpower hoortoestellen

Nieuwe techniek: True Environment Processing

Bernafon heeft al jarenlang de zogeheten unieke Channelfree techniek in haar hoortoestellen zitten. Dit is een techniek waardoor er geen verstoringen tijdens de versterking en geluidsbewerking voordoen. Bernafon heeft daarop verder gebouwd en komt nu met zowel een Super als Utrapower hoortoestel die beide verder afrekenen met kunstmatige geluiden en vertragingen in de signaalbewerking. De techniek in de Bernafon Leox met de naam ‘True Environment Processing’ heeft volgens de fabrikant voordelen bij het verstaan van spraak en maakt ook omgevingsgeluiden beter herkenbaar. Ook helpt het de drager de locatie van een geluid nauwkeuriger te bepalen. Het verschil is volgens Bernafon vooral merkbaar in dynamische en rumoerige luisteromgevingen.

Nieuw feedback managementsysteem

In Bernafon Leox zit ook een nieuw feedback managementsysteem. Feedback is het fluiten of rondzingen van hoortoestellen. Dragers van power en superpower hoortoestellen hebben daar in het algemeen, door de grote versterking die zij nodig hebben, sneller last van. Als de Leox hoortoestellen het risico op feedback onderkennen, wordt dit supersnel voorkomen nog voordat het ontstaat. Voordeel voor de drager van de Leox is dat de versterking veel stabieler is en er zich geen artefacten voordoen. Door toepassing van het nieuwe en gepatenteerde feedbackmanagement systeem kunnen de toestellen ook meer versterking geven voordat het toestel tegen de feedbackgrens aanloopt. Dit heeft weer voordelen voor het verstaan.

Audio streamen via Bluetooth

Door middel van 2.4 GHz Bluetooth Low Energy, kan de drager van de Bernafon Leox audio vanaf moderne Bluetooth-apparaten rechtstreeks naar hun hoortoestellen streamen.

Bernafon Leox in twee modellen en in meerdere kleuren

De Bernafon Leox is er in twee modellen: een Super Power met batterijmaat 13 en een Ultra Power met batterijmaat 675. De hoortoestellen zijn beschikbaar respectievelijk categorie 5 en 3 van de ZN-hoortoestellendatabase en vallen daarmee beide binnen de vergoede zorg. Alle modellen zijn leverbaar in zes kleuren. Voor kinderen zijn de toestellen speciaal in de kleuren rood en blauw gemaakt.

Leox gehoorapparaat

Bediening en stof en waterdichtheid

Zowel de Super Power als de Ultra Power hebben enkele- én dubbele druktoetsen, een hydrofobe coating en IP68-classificatie. IP68 is de hoogste classificatie voor stof en weerbaarheid tegen water (lees meer).

Bernafon Leox Accessoires

Draadloze accessoires en telefoneren

Bernafon heeft ook draadloze accessoires in haar productportfolio waar de nieuwe Leox hoortoestellen mee zijn te verbinden. Zo is er een tv-adapter (TV-A) om het geluid van de tv of hifi draadloos richting de hoortoestellen te sturen en een draadloze microfoon (SoundClip-A) om tijdens een lezing of etentje de gesprekspartner goed te kunnen verstaan. Natuurlijk is er ook een afstandsbediening (RC-A) leverbaar. Vanaf een iPhone of iPad kan geluid direct naar de hoortoestellen worden overgestuurd. Met de iPhone kan dan ook zonder tussenkomst van een streamer worden getelefoneerd. Voor Android hoortoestellen is bij de Bernafon Leox wel een streamer nodig.

App, luisterspoel en DAI/FM adapter

Natuurlijk heeft Bernafon ook een App (EasyControl-A App) waarmee de drager de mogelijkheid heeft om het volume en de programma’s van de hoortoestellen aan te passen en de batterijstatus te raadplegen. Zoals gebruikelijk in superpower hoortoestellen heeft ook de Bernafon Leox een luisterspoel om rechtstreeks het geluid van een ringleidingsysteem op openbare plekken op te vangen. Ook is er een DAI/FM-adapter die rechtstreekse audio-input en verbinding met FM (klaslokaal)-systemen ondersteunt.

Bernafon Leox hoortoestellen voor kinderen

Ook geschikt voor kinderaanpassingen

De Bernafon Leox is ook  geschikt voor baby’s vanaf 3 maanden, peuters, kinderen en tieners. Bij toenemende leeftijd is de Bernafon Leox aan te passen aan de veranderende behoeften en voorkeuren.  Voor kinderen is er een speciale kleinere kindertoonbocht beschikbaar. De hoortoestellen hebben ook een piepklein ledje waardoor ouders, verzorgers of leerkrachten snel kunnen zien of de hoortoestellen aan staan.

Voor meer informatie kijk op de website van Bernafon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

De AudioStream adapter van MED-EL: telefoneren en audio oversturen naar de RONDO 3

19 juni 2024 | Gebruikers van de RONDO 3 van MED-EL kunnen met de Audiostream-adapter eenvoudig muziek en telefoongesprekken [...]

Keuze hoortoestel: achter- of in-het-oor hoortoestel?

17 juni 2024 | Wanneer u toe bent aan een hoortoestel maakt u samen met de audicien de keuze [...]

Geeske van Voorthuijsen Uitblinker bij Ctalents Diamond Awards 2024

15 juni 2024 | Bij de uitreiking van de Ctalents Diamond Awards 2024 kreeg Geeske van Voorthuijsen als ‘Uitblinker’ [...]

Hoortoestellen zorgen voor betere balans bij ouderen

13 juni 2024 | Gehoorverlies bij ouderen verhoogt het risico op vallen door een verminderde balans. Een recente studie [...]