Bernafon introduceert Chronos Nano Luidspreker-in-het-oor versie

30 maart 2012
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 1 min

Tijdens de ‘Audiology Now!’ hoortoestellenconferentie die gehouden is van 28 tot en met 31 maart 2012 in Boston (USA), heeft  Bernafon de Chronos Nano Rite geïntroduceerd. Hiermee worden de productfamilies van de Chronos en Inizia uitgebreid met het Luidspreker-in-het-oor (Liho) model. De Chronos Nano Rite is een compact hoortoestel met een luisterspoel en daarnaast de mogelijkheid om via Bluetooth te telefoneren en radio en tv te beluisteren.

Chronos rite hoortoestel

Het toestel is zowel geschikt voor licht tot matige gehoorverliezen (M-luidspreker) als voor matig tot ernstige gehoorverliezen (speciale extra power ‘P-luidspreker’). De luidsprekers zijn verkrijgbaar in vier verschillende lengtes en kunnen worden aangepast met zowel een standaard koepel als met een maatoorstukje.

Logo Swiss engineering

Het toestel is verkrijgbaar in 11 stijlvolle kleuren. Een speciale nanocoating beschermt het toestel tegen vocht.
Het toestel dat gebruik maakt van Channel Free™ technologie heeft een nieuwe techniek in zich (Audio Efficiency™), die ervoor zorgt dat de verschillende eigenschappen zo goed mogelijk op elkaar worden afgestemd en spraakverstaan en comfort in goede balans zijn.
Het toestel kent geavanceerde lawaaionderdrukking, die in staat is kortstondige impulsgeluiden te onderdrukken, terwijl belangrijke spraakinformatie behouden blijft. Daarnaast wordt er voor gezorgd dat geluiden goed te lokaliseren zijn. Dit is niet alleen prettig in het verkeer of de natuur, maar ook tijdens gesprekken. Immers hoe sneller de luisteraar in de gaten heeft wie in een groep wat zegt, hoe beter het gesprek te volgen is.
Het toestel is daarnaast voorzien van een verbeterd anti-feedback algoritme, om irritant fluiten tegen te gaan.
Het toestel kan via de Soundgate van Bernafon verbonden worden met Bluetooth telefoons (mobiel en vast), computers, en tv- en radioapparatuur.

Meer informatie over de Bernafon Chronos Nano Rite of andere producten van Bernafon kijk op Bernafon.nl

Meer nieuws

Resultaten met cochleair implantaat lastig in te schatten

3 oktober 2023 | De uiteindelijke resultaten die dragers met een cochleair implantaat uiteindelijk behalen op het gebied van [...]

Informatiebijeenkomsten cochleair implantaten – oktober en november 2023

30 september 2023 | Benieuwd wat een cochleair implantaat voor u of voor uw kind kan betekenen? Ook in [...]

Test beste hoortoestellen voor muziek

25 september 2023 | Wat zijn de beste hoortoestellen voor muziek? Om dat te bepalen testte de Amerikaanse website [...]

Van Boxtel hoorwinkels fietst mee voor Alzheimer Nederland

22 september 2023 | Op zaterdag 23 september fietst Van Boxtel hoorwinkels met hun team mee met de HerinneringenRit [...]