Audiologisch Centrum Hilversum sluit de deuren

9 juni 2023
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 1 min

Het Audiologisch Centrum Hilversum sluit per 1 oktober 2023 haar deuren. Het centrum dat gevestigd is aan de Linschotenlaan 1 in Hilversum is ooit opgericht vanuit het Vrije Universiteit Medisch Centrum (VUmc) om daar audiologische zorg te leveren. Voor complexere zorg werd indertijd doorverwezen naar het VUmc in Amsterdam. Inmiddels maakt het VUmc al weer enige tijd onderdeel uit van het Amsterdam UMC. Vanaf 1 april is het Audiologisch Centrum Hilversum gestart met het afbouwen van de patiëntenzorg.

Audiologisch Centrum Hilversum aan de Linschotenlaan 1

Laagdrempelige hoorzorg in de regio

Het Audiologisch Centrum in Hilversum bood laagdrempelige hoorzorg (tweedelijnszorg) in de regio. Van Academische Centra zoals het Amsterdam UMC wordt vandaag de dag verwacht dat ze zich toeleggen op complexe gespecialiseerde zorg (derdelijnszorg), maar niet meer op de minder complexe tweedelijnszorg. Zorginstellingen moeten door verandering in het zorglandschap ook goed op de financiën letten. Kleinere locaties zijn daardoor vaak onvoldoende rendabel om voort te kunnen blijven bestaan.
Patiënten zullen het vast en zeker jammer vinden dat zij niet meer op een voor hun goed bereikbare locatie audiologische zorg kunnen krijgen. De door het Audiologisch Centrum Hilversum geleverde hoorzorg wordt gewaardeerd, zo blijkt uit de reviews.

Audiologisch Centrum Hilversum

Overdracht

Natuurlijk zorgt het centrum voor een goede overdracht naar hulpverleners op een andere locatie. Patiënten kunnen zelf bepalen naar welke zorgaanbieder zij doorverwezen willen worden. De zorgaanbieder moet natuurlijk wel gecontracteerd zijn door hun zorgverzekeraar. Voor informatie daarover kunnen patiënten contact opnemen met de afdeling zorgbemiddeling van hun verzekeraar.

Bergman Clinics en Oorwerk Hilversum

KNO-artsen Bergman Clinics en Oorwerk

Patiënten kunnen natuurlijk nog wel steeds terecht bij de KNO-artsen van Bergman Clinics en bij de audiciens van Oorwerk die eveneens in het gebouw aan de Linschotenlaan 1 in Hilversum gevestigd zijn.

Kijk voor meer informatie over de sluiting op de website van het Audiologisch Centrum Hilversum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Het verhaal van Frances: lees hier over haar ervaringen met haar Cochleair Implantaat

18 april 2024 | Het is oktober 2012 als ik sinds lange tijd weer de wachtkamer van de KNO [...]

Fluoroscopie biedt meerwaarde bij plaatsing cochleair implantaat

15 april 2024 | Duitse onderzoekers zien voordelen van de inzet van een fluoroscopisch beeldvormingssysteem bij het implanteren van [...]

Bernafon Encanta nieuwe hoortoestelfamilie uit de koker van Demant  

14 april 2024 | Demant het moederbedrijf van Oticon en Bernafon lanceerde afgelopen week tijdens een bijeenkomst in Utrecht [...]

Realistische reclames zijn een utopie, ook voor hoortoestellen | Column

11 april 2024 | De roep om realistische reclames voor hoortoestellen komt met enige regelmaat voorbij op sociale media. [...]