Audiologisch Centrum Hilversum sluit de deuren

9 juni 2023
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 1 min

Het Audiologisch Centrum Hilversum sluit per 1 oktober 2023 haar deuren. Het centrum dat gevestigd is aan de Linschotenlaan 1 in Hilversum is ooit opgericht vanuit het Vrije Universiteit Medisch Centrum (VUmc) om daar audiologische zorg te leveren. Voor complexere zorg werd indertijd doorverwezen naar het VUmc in Amsterdam. Inmiddels maakt het VUmc al weer enige tijd onderdeel uit van het Amsterdam UMC. Vanaf 1 april is het Audiologisch Centrum Hilversum gestart met het afbouwen van de patiëntenzorg.

Audiologisch Centrum Hilversum aan de Linschotenlaan 1

Laagdrempelige hoorzorg in de regio

Het Audiologisch Centrum in Hilversum bood laagdrempelige hoorzorg (tweedelijnszorg) in de regio. Van Academische Centra zoals het Amsterdam UMC wordt vandaag de dag verwacht dat ze zich toeleggen op complexe gespecialiseerde zorg (derdelijnszorg), maar niet meer op de minder complexe tweedelijnszorg. Zorginstellingen moeten door verandering in het zorglandschap ook goed op de financiën letten. Kleinere locaties zijn daardoor vaak onvoldoende rendabel om voort te kunnen blijven bestaan.
Patiënten zullen het vast en zeker jammer vinden dat zij niet meer op een voor hun goed bereikbare locatie audiologische zorg kunnen krijgen. De door het Audiologisch Centrum Hilversum geleverde hoorzorg wordt gewaardeerd, zo blijkt uit de reviews.

Audiologisch Centrum Hilversum

Overdracht

Natuurlijk zorgt het centrum voor een goede overdracht naar hulpverleners op een andere locatie. Patiënten kunnen zelf bepalen naar welke zorgaanbieder zij doorverwezen willen worden. De zorgaanbieder moet natuurlijk wel gecontracteerd zijn door hun zorgverzekeraar. Voor informatie daarover kunnen patiënten contact opnemen met de afdeling zorgbemiddeling van hun verzekeraar.

Bergman Clinics en Oorwerk Hilversum

KNO-artsen Bergman Clinics en Oorwerk

Patiënten kunnen natuurlijk nog wel steeds terecht bij de KNO-artsen van Bergman Clinics en bij de audiciens van Oorwerk die eveneens in het gebouw aan de Linschotenlaan 1 in Hilversum gevestigd zijn.

Kijk voor meer informatie over de sluiting op de website van het Audiologisch Centrum Hilversum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Informatiebijeenkomsten cochleair implantaten – oktober en november 2023

30 september 2023 | Benieuwd wat een cochleair implantaat voor u of voor uw kind kan betekenen? Ook in [...]

Test beste hoortoestellen voor muziek

25 september 2023 | Wat zijn de beste hoortoestellen voor muziek? Om dat te bepalen testte de Amerikaanse website [...]

Van Boxtel hoorwinkels fietst mee voor Alzheimer Nederland

22 september 2023 | Op zaterdag 23 september fietst Van Boxtel hoorwinkels met hun team mee met de HerinneringenRit [...]

Starkey Evolv AI 2400 CIC: zeer klein en discreet te dragen hoortoestel mét Bluetooth

21 september 2023 | Hele kleine hoortoestellen die volledig in de gehoorgang zijn te dragen bestaan alweer geruime tijd. [...]