Audiciensinfo.nl: Nieuwe website voor audiciens door audiciens

3 februari 2015
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 1 min

Vandaag is de nieuwe website audiciensinfo.nl online gegaan. De website is een initiatief van Ed de Geus en Wouter de Wolf.

Ed de Geus, voormalig eigenaar van een aantal audicienswinkels en zelf audicien, is jarenlang als docent verbonden geweest aan de opleiding voor audiciens. Een aantal jaar geleden is hij samen met Wouter de Wolf het bedrijf second opinion hoortoestellen gestart. Via dit audiologisch adviesbureau kunnen slechthorenden de aanpassing van hun bestaande hoortoestellen laten verbeteren. 

audiciensinfo.nl website educatie voor audiciens

De nieuwe website audiciensinfo.nl is volgens de initiatiefnemers in het leven geroepen om als platform te fungeren voor informatie- en educatiematerialen, voor een ieder die professioneel met slechthorenden werkt.

De makers willen het platform gaan voorzien van les- en demonstratiematerialen op het gebied van audiometrie, otoscopie en metingen en triage.

De informatie is vrij toegankelijk en mag ook vrij gebruikt worden voor onderwijs en trainingsdoeleinden.

Op dit moment is er reeds informatie beschikbaar over Otoscopie. Veel informatie daarover is door Nederlandse audiciens aangedragen. Voor de rubriek Otoscopie wordt nauw samengewerkt met Hans Themans (KNO-arts in ruste), die ook jarenlang verbonden is geweest aan de audiciensopleidingen. Themans heeft een groot deel van de ontwikkeling van het lesmateriaal (otoscopi-e-learning) voor zijn rekening genomen. Ook heeft hij de diverse animatiefilmpjes helpen ontwerpen en van commentaar voorzien.

De makers staan open voor nieuwe ideeën en stellen inzendingen en bijdragen van audiciens zeer op prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Fluoroscopie biedt meerwaarde bij plaatsing cochleair implantaat

15 april 2024 | Duitse onderzoekers zien voordelen van de inzet van een fluoroscopisch beeldvormingssysteem bij het implanteren van [...]

Bernafon Encanta nieuwe hoortoestelfamilie uit de koker van Demant  

14 april 2024 | Demant het moederbedrijf van Oticon en Bernafon lanceerde afgelopen week tijdens een bijeenkomst in Utrecht [...]

Realistische reclames zijn een utopie, ook voor hoortoestellen | Column

11 april 2024 | De roep om realistische reclames voor hoortoestellen komt met enige regelmaat voorbij op sociale media. [...]

Selectie binnen een dag voor cochleair implantaat blijkt mogelijk

3 april 2024 | Onderzoekers van de afdeling KNO van het Erasmus Medisch Centrum laten zien dat het mogelijk [...]