Audiciensinfo.nl: Nieuwe website voor audiciens door audiciens

3 februari 2015
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 1 min

Vandaag is de nieuwe website audiciensinfo.nl online gegaan. De website is een initiatief van Ed de Geus en Wouter de Wolf.

Ed de Geus, voormalig eigenaar van een aantal audicienswinkels en zelf audicien, is jarenlang als docent verbonden geweest aan de opleiding voor audiciens. Een aantal jaar geleden is hij samen met Wouter de Wolf het bedrijf second opinion hoortoestellen gestart. Via dit audiologisch adviesbureau kunnen slechthorenden de aanpassing van hun bestaande hoortoestellen laten verbeteren. 

audiciensinfo.nl website educatie voor audiciens

De nieuwe website audiciensinfo.nl is volgens de initiatiefnemers in het leven geroepen om als platform te fungeren voor informatie- en educatiematerialen, voor een ieder die professioneel met slechthorenden werkt.

De makers willen het platform gaan voorzien van les- en demonstratiematerialen op het gebied van audiometrie, otoscopie en metingen en triage.

De informatie is vrij toegankelijk en mag ook vrij gebruikt worden voor onderwijs en trainingsdoeleinden.

Op dit moment is er reeds informatie beschikbaar over Otoscopie. Veel informatie daarover is door Nederlandse audiciens aangedragen. Voor de rubriek Otoscopie wordt nauw samengewerkt met Hans Themans (KNO-arts in ruste), die ook jarenlang verbonden is geweest aan de audiciensopleidingen. Themans heeft een groot deel van de ontwikkeling van het lesmateriaal (otoscopi-e-learning) voor zijn rekening genomen. Ook heeft hij de diverse animatiefilmpjes helpen ontwerpen en van commentaar voorzien.

De makers staan open voor nieuwe ideeën en stellen inzendingen en bijdragen van audiciens zeer op prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Schoonenberg Hoorsupport komt met kerstcommercial op tv

28 november 2023 | Vanaf 4 december aanstaande is de nieuwe kerstcommercial van Schoonenberg Hoorsupport op televisie te zien. [...]

Informatiebijeenkomsten cochleair implantaten – december 2023 en januari 2024

27 november 2023 | Benieuwd wat een cochleair implantaat voor u of voor uw kind kan betekenen? Ook in [...]

Widex SoundConnect zendt computergeluid naar Moment hoortoestellen

19 november 2023 | Goed nieuws voor dragers van Widex Moment hoortoestellen: sinds afgelopen week is de Widex SoundConnect [...]

Stroomdiagram helpt diagnose somatosensorische tinnitus vast te stellen

15 november 2023 | Professor dr. Sarah Michiels verbonden aan de Universiteit van Hasselt heeft recent een stroomdiagram ontwikkeld [...]