Audiciensinfo.nl: Nieuwe website voor audiciens door audiciens

3 februari 2015
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 1 min

Vandaag is de nieuwe website audiciensinfo.nl online gegaan. De website is een initiatief van Ed de Geus en Wouter de Wolf.

Ed de Geus, voormalig eigenaar van een aantal audicienswinkels en zelf audicien, is jarenlang als docent verbonden geweest aan de opleiding voor audiciens. Een aantal jaar geleden is hij samen met Wouter de Wolf het bedrijf second opinion hoortoestellen gestart. Via dit audiologisch adviesbureau kunnen slechthorenden de aanpassing van hun bestaande hoortoestellen laten verbeteren. 

audiciensinfo.nl website educatie voor audiciens

De nieuwe website audiciensinfo.nl is volgens de initiatiefnemers in het leven geroepen om als platform te fungeren voor informatie- en educatiematerialen, voor een ieder die professioneel met slechthorenden werkt.

De makers willen het platform gaan voorzien van les- en demonstratiematerialen op het gebied van audiometrie, otoscopie en metingen en triage.

De informatie is vrij toegankelijk en mag ook vrij gebruikt worden voor onderwijs en trainingsdoeleinden.

Op dit moment is er reeds informatie beschikbaar over Otoscopie. Veel informatie daarover is door Nederlandse audiciens aangedragen. Voor de rubriek Otoscopie wordt nauw samengewerkt met Hans Themans (KNO-arts in ruste), die ook jarenlang verbonden is geweest aan de audiciensopleidingen. Themans heeft een groot deel van de ontwikkeling van het lesmateriaal (otoscopi-e-learning) voor zijn rekening genomen. Ook heeft hij de diverse animatiefilmpjes helpen ontwerpen en van commentaar voorzien.

De makers staan open voor nieuwe ideeën en stellen inzendingen en bijdragen van audiciens zeer op prijs.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Gezondheidsraad: grens muziek bij 100 dBA

1 december 2022 | De gezondheidsraad adviseert het maximale volume van versterkte muziek bij 100 dBA neer te leggen. [...]

Check uw zorgpolis op hoorzorg!

28 november 2022 | Levert uw verzekeraar in 2023 nog de hoorzorg die u wilt en ook bij de [...]

Misofonie en paranoia-achtige gedachten: onderzoek naar verband

23 november 2022 | Poolse wetenschappers werkzaam bij het Experimenteel Psychopathologie lab van het Psychologisch Instituut in Warschau hebben [...]