Audiciensinfo.nl: Nieuwe website voor audiciens door audiciens

3 februari 2015
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 1 min

Vandaag is de nieuwe website audiciensinfo.nl online gegaan. De website is een initiatief van Ed de Geus en Wouter de Wolf.

Ed de Geus, voormalig eigenaar van een aantal audicienswinkels en zelf audicien, is jarenlang als docent verbonden geweest aan de opleiding voor audiciens. Een aantal jaar geleden is hij samen met Wouter de Wolf het bedrijf second opinion hoortoestellen gestart. Via dit audiologisch adviesbureau kunnen slechthorenden de aanpassing van hun bestaande hoortoestellen laten verbeteren. 

audiciensinfo.nl website educatie voor audiciens

De nieuwe website audiciensinfo.nl is volgens de initiatiefnemers in het leven geroepen om als platform te fungeren voor informatie- en educatiematerialen, voor een ieder die professioneel met slechthorenden werkt.

De makers willen het platform gaan voorzien van les- en demonstratiematerialen op het gebied van audiometrie, otoscopie en metingen en triage.

De informatie is vrij toegankelijk en mag ook vrij gebruikt worden voor onderwijs en trainingsdoeleinden.

Op dit moment is er reeds informatie beschikbaar over Otoscopie. Veel informatie daarover is door Nederlandse audiciens aangedragen. Voor de rubriek Otoscopie wordt nauw samengewerkt met Hans Themans (KNO-arts in ruste), die ook jarenlang verbonden is geweest aan de audiciensopleidingen. Themans heeft een groot deel van de ontwikkeling van het lesmateriaal (otoscopi-e-learning) voor zijn rekening genomen. Ook heeft hij de diverse animatiefilmpjes helpen ontwerpen en van commentaar voorzien.

De makers staan open voor nieuwe ideeën en stellen inzendingen en bijdragen van audiciens zeer op prijs.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Cochleair implantaat heeft negatief effect op waarneming prosodie in een vreemde taal

28 maart 2023 | Marita Everhardt deed de afgelopen jaren onderzoek naar het leren van een vreemde taal door [...]

Boek Gezien en Gehoord biedt inspiratie voor werknemer en werkgever

22 maart 2023 | Het recent verschenen boek Gezien en Gehoord biedt inspiratie voor mensen met een auditieve of [...]

Stichting SEMH: nieuwe partij voor kwaliteitsbewaking hoorhulpmiddelenzorg | Professional

20 maart 2023 | Interview met SEMH-directeur René Ungerer   De kwaliteit van de hulpmiddelenzorg in Nederland wordt bewaakt. [...]

Financiële dienstverlener Alpina toegankelijk voor doven en slechthorenden

16 maart 2023 | Alpina is de eerste financiële dienstverlener die toegankelijk is voor doven, slechthorenden en mensen met [...]