Audiciensinfo.nl: Nieuwe website voor audiciens door audiciens

3 februari 2015
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 1 min

Vandaag is de nieuwe website audiciensinfo.nl online gegaan. De website is een initiatief van Ed de Geus en Wouter de Wolf.

Ed de Geus, voormalig eigenaar van een aantal audicienswinkels en zelf audicien, is jarenlang als docent verbonden geweest aan de opleiding voor audiciens. Een aantal jaar geleden is hij samen met Wouter de Wolf het bedrijf second opinion hoortoestellen gestart. Via dit audiologisch adviesbureau kunnen slechthorenden de aanpassing van hun bestaande hoortoestellen laten verbeteren. 

audiciensinfo.nl website educatie voor audiciens

De nieuwe website audiciensinfo.nl is volgens de initiatiefnemers in het leven geroepen om als platform te fungeren voor informatie- en educatiematerialen, voor een ieder die professioneel met slechthorenden werkt.

De makers willen het platform gaan voorzien van les- en demonstratiematerialen op het gebied van audiometrie, otoscopie en metingen en triage.

De informatie is vrij toegankelijk en mag ook vrij gebruikt worden voor onderwijs en trainingsdoeleinden.

Op dit moment is er reeds informatie beschikbaar over Otoscopie. Veel informatie daarover is door Nederlandse audiciens aangedragen. Voor de rubriek Otoscopie wordt nauw samengewerkt met Hans Themans (KNO-arts in ruste), die ook jarenlang verbonden is geweest aan de audiciensopleidingen. Themans heeft een groot deel van de ontwikkeling van het lesmateriaal (otoscopi-e-learning) voor zijn rekening genomen. Ook heeft hij de diverse animatiefilmpjes helpen ontwerpen en van commentaar voorzien.

De makers staan open voor nieuwe ideeën en stellen inzendingen en bijdragen van audiciens zeer op prijs.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws

Kabinet negeerde NIVP advies over rookmelders

5 juli 2022 | Dat blijkt uit het journalistieke onderzoek van Brussel correspondent Frans Boogaard van het Algemeen Dagblad. [...]

Audiologen luiden noodklok en komen op voor de kwaliteit van Hoorzorg

29 juni 2022 | Vandaag vragen een zeer groot aantal audiologen aandacht voor de zorgen die zij hebben over [...]

Online workshop: ‘Grip op je energie met een auditieve beperking’

28 juni 2022 | Werkpad organiseert op 7 juli aanstaande tussen 16:00 en 17:30 uur de gratis te volgen [...]

Audioloog Jan de Laat krijgt koninklijke onderscheiding

24 juni 2022 | Tijdens zijn afscheidssymposium in Leiden kreeg klinisch fysicus audioloog dr. ir. Jan de Laat vandaag [...]