Audiciens ook open tijdens strenge lockdown

15 december 2020
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 1 min

Gister op 14 december kondigde premier Rutte een strenge lockdown aan. Rutte maakte duidelijk dat de detailhandel dicht gaat maar dat winkels die gericht zijn op de eerste levensbehoeften wél open mogen blijven. Daaronder vallen supermarkten, apotheken, tankstations, maar ook winkels voor zorg- en welzijnshulpmiddelen, audiciens en opticiens. Audicienwinkels blijven dan ook open voor hoorzorg.
Deze worden tot de vitale sectoren gerekend en medewerkers van audiciensbedrijven, waaronder audiciens, tot de cruciale beroepsgroep.

Audiciens open tijdens strenge lockdown
Audicien Adriaan Wolter van EnginEars in Den Haag aan het werk volgens de richtlijn Corona Protocol Veilige Hoorzorg

Verstaan essentieel tijdens Corona crisis

Alles goed kunnen verstaan is kritiek tijdens de Corona crisis. Slechthorenden moeten immers het nieuws van radio en televisie kunnen volgen en natuurlijk ook goed kunnen telefoneren en communiceren via diensten als Zoom en Skype. Dit is zeker essentieel in deze tijd van sterk verminderde sociale contacten. Ook kan het noodzakelijk zijn voor bestaande klanten om hoortoestellen bij te laten stellen als het verstaan van gesprekspartners of afstand of met een mondkapje niet meer goed verloopt. Natuurlijk kunnen slechthorenden ook in audicienwinkels terecht voor andere hoorhulpmiddelen zoals speciale hoofdtelefoons om de tv of radio beter te verstaan.  

Voorzorgsmaatregelen

Natuurlijk nemen audicienbedrijven de nodige voorzorgsmaatregelen voor de veiligheid van hun cliënten. Hiervoor is een richtlijn opgesteld waar alle audiciensbedrijven in Nederland zich aan houden. Audiciens kunnen hierdoor op een veilige manier hoorzorg leveren. De richtlijnen voldoen aan die van de European Association of Hearing Aid Professionals (AEA) en het RIVM.

audiciens open tijdens lockdown strenge hygienemaatregelen

Op afspraak en strikte hygiënemaatregelen

Wilt u een audicien bezoeken dat zal dit zoveel als mogelijk op afspraak plaatsvinden. Natuurlijk houdt iedereen zich in de winkel zoveel als mogelijk aan de 1,5 meter richtlijn en aan de strikte hygiënemaatregelen. Handen worden goed gewassen en ook apparatuur en tafels worden grondig gereinigd. Daarnaast dragen alle medewerkers van de audiciensbedrijven de voorgeschreven chirurgische mondkapjes.

Lees hier welke winkels wél mogen openblijven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Test beste hoortoestellen voor muziek

25 september 2023 | Wat zijn de beste hoortoestellen voor muziek? Om dat te bepalen testte de Amerikaanse website [...]

Van Boxtel hoorwinkels fietst mee voor Alzheimer Nederland

22 september 2023 | Op zaterdag 23 september fietst Van Boxtel hoorwinkels met hun team mee met de HerinneringenRit [...]

Starkey Evolv AI 2400 CIC: zeer klein en discreet te dragen hoortoestel mét Bluetooth

21 september 2023 | Hele kleine hoortoestellen die volledig in de gehoorgang zijn te dragen bestaan alweer geruime tijd. [...]

Hoorexpert organiseert regionale open dag over toegankelijkheid

13 september 2023 | Tussen 2 tot en met 7 oktober 2023 vindt de Week van de Toegankelijkheid plaats. [...]