Airpod sleeves van Pluggerz voorkomen verlies oortjes

30 april 2019
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 3 min

De fabrikant van oordoppen Pluggerz introduceert de Airpod sleeves. De Airpod sleeves zijn op maat gemaakte hoesjes voor de draadloze Airpod oortjes van Apple en voorkomen het verliezen ervan. Als oortjes worden aangesloten op een iPhone met een kabeltje is het niet zo erg als deze onderweg uit het oor vallen. Ze blijven immers hangen aan het kabeltje. Als de draadloze Airpods buiten op straat uit het oor vallen bestaat het risico dat een medeweggebruiker erop stapt, er overheen rijdt of dat ze kwijt raken. Dat is gezien de prijs van rond de 160 euro dan wel even slikken. Omdat Apple de Airpods slechts in één maat produceert, bestaat de kans dat de pasvorm te wensen overlaat. Pluggerz heeft met de Airpod sleeves een goede oplossing bedacht tegen verlies. Omdat de sleeves de oren tegelijkertijd goed afsluiten hoeft het volume ook minder hard om geluiden van buiten te overstemmen.

airpod sleeves

Airpod sleeves maatwerk

De oplossing die Pluggerz heeft ontwikkeld voor het uitvallen van de Airpods is maatwerk. De ontwikkelde Airpod sleeves zijn een op maat gemaakte hoesjes die perfect in het oor zitten en waar de Airpods op hun beurt weer naadloos in passen. Pluggerz produceert de Airpod sleeves met de nieuwste 3D-techniek. Voor zo’n ‘sleeve’ is het wel nodig eerst een afdruk van het oor te maken. Dat kan een audicien doen. De audicien stuurt de afdrukken op naar Pluggerz en deze maakt vervolgens de perfect passende hoesjes voor de Airpods. Deze zijn binnen 10 werkdagen klaar.

airpod sleeves airpods sleeves

Airpod sleeves tevens geluidsdemper

Consumenten zullen de Airpod sleeves in eerste instantie aanschaffen om te voorkomen dat de Airpods uit het oor vallen. Tegelijkertijd zijn ze ook als geluidsdemper te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een vliegtuigreis of een omgeving met druk verkeer waar het opschroeven van het volume van de Airpods nodig is om het geluid van buiten te overstemmen. Doordat de hoesjes het oor goed afdichten kan de drager op een normaal volume genieten van muziek en andere audio zonder zijn oren te veel te belasten. Het is natuurlijk wel extra oppassen in het verkeer met goed afsluitende oortjes in. Oortjes met muziek in het verkeer hebben qua veiligheid hetzelfde negatieve effect als twee borrels (lees meer).

Helemaal in de film

Op dit moment zijn er reeds de eerste bioscopen die uitgerust zijn met een lokaal wifi systeem waarmee de audio van de film direct bij de bezoeker komt (lees meer). De bezoeker kan via een speciale app op zijn smartphone met het lokale wifi systeem verbinden om zo het geluid van de film direct op de oortjes binnen te krijgen. Omdat de Airpod sleeves ook het geluid van buiten dempen heeft de drager geen last meer van popcorn etende en smoezende medebezoekers. Ook ideaal dus om ongestoord te genieten van de film.

Airpods ongekend populair

In 2018 zijn er maar liefst 35 miljoen Airpods verkocht. Het draagcomfort en de pasvorm worden over het algemeen goed gewaardeerd is te lezen op de website iCultureCounterpoint een onderzoeksbureau dat zich richt op technologische sector denkt dat de Airpods goed waren voor 60% van de draadloze oordopjes in 2018. Het onderzoeksbureau verwacht dat het aantal verkochte oordopjes in 2020 zal stijgen naar 129 miljoen. Counterpoint vermoedt dat spraakassistentie zoals Siri, waarmee informatie is op te vragen zonder de telefoon op te pakken, de verkoop zal stimuleren. Net als hoortoestellen worden dergelijke draadloze hulpjes (‘hearables’) steeds slimmer en zullen straks steeds vaker worden gebruikt om het gehoor te verbeteren. Recent is de Starkey Livio AI geïntroduceerd, een hoortoestel dat via de smartphone vreemde talen kan vertalen en daarnaast bewegingsdetectie en valdetectie in zich heeft. De verwachting is dat ook in dit hoortoestel het aantal sensoren zal worden uitgebreid.

Onzichtbaarheid Airpods geen vereiste

Daar waar de wens van hoortoestelgebruikers vaak onzichtbaarheid is, vinden Airpod-gebruikers het geen probleem met duidelijk zichtbare oordopjes in hun oor te lopen. Het is wachten op de eerste hoortoestelfabrikant die inspeelt op deze tendens en de eerste hoortoestellen in deze vorm op de markt brengt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Herstel van het gehoor met gentherapie bij erfelijke slechthorendheid weer stapje dichterbij

17 juli 2024 | Onderzoekers van het Mass Eye and Ear instituut hebben het gehoor bij muizen met een [...]

MED-EL en Starkey gaan samenwerken op het gebied van Bluetooth-connectiviteit

16 juli 2024 | MED-EL en Starkey kondigen aan samen te gaan werken. De samenwerking zal zich met name [...]

Emotioneel Gewaarzijn en Expressie Therapie bij behandeling tinnitus heeft potentie

15 juli 2024 | De toepassing van ‘Emotional Awareness and Expression Therapy (EAET)’ bij de behandeling van tinnitus heeft [...]

Musi-CI training najaar 2024: muzikale training voor mensen met een cochleair implantaat

9 juli 2024 | Vanaf september vinden er weer Musi-CI trainingen plaats voor mensen met een cochleair implantaat. De [...]