Accessoire informatiesessies voor Advanced Bionics CI dragers 2020/2021

2 juni 2020
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 2 min

Nu de Corona maatregelen weer ruimte geven voor kleinere bijeenkomsten, pakt Advanced Bionics de organisatie van de Phonak Accessoire Informatiesessies voor dragers van hun cochleair implantaten (CI’s) weer op. 
Bij CI-dragers blijkt een groeiende behoefte aan uitgebreide informatievoorziening over accessoires en ook over mogelijke hooroplossingen voor het andere oor. Bij accessoires gaat het om oplossingen voor het verstaan van de tv of radio, voor het telefoneren en verstaan in gezelschappen.

informatiesessies accessoires advanced bionics Phonak

Accessoires

In uitdagende luistersituaties blijft het voor veel dragers van een cochleair implantaat moeilijk om goed te verstaan. In deze omstandigheden kan een hoortoestel op het andere oor of een accessoire extra ondersteuning bieden. Maar welke accessoires zijn er nu precies? En voor welke situaties bieden ze hulp? In de Phonak Accessoire Informatiesessie geeft Advanced Bionics hier uitgebreid informatie over.

Horen met twee oren

Met twee oren horen is natuurlijk altijd beter dan met één oor. Het Naída Link hoortoestel vormt een goede combinatie met een cochleair implantaat van Advanced Bionics (AB).
Het gezamenlijk door AB en Phonak ontworpen Naída Link hoortoestel werkt naadloos samen met het cochleair implantaat van AB. Dankzij een koppeling met de Naída CI spraakprocessor van AB communiceren deze twee Naída-apparaten met elkaar. Hierdoor kunnen ze ook geluidssignalen met elkaar delen. Tijdens de informatiesessies gaan de productspecialisten in op de mogelijkheden van het gebruiken van (rest-)gehoor in zowel het niet-geïmplanteerde oor als het geïmplanteerde oor. 

Data en tijden

De Phonak Accessoire Informatiesessies vinden plaats op : 

  • Vrijdag 12 juni 14.00 – 16.00 uur – (Vol geboekt)
  • Vrijdag 18 september 14.00 – 16.00 uur 
  • Vrijdag 13 november 2020 van 14:00 tot 16:00uur
  • Vrijdag 22 januari 2021 van 14:00 tot 16:00 uur
  • Vrijdag 12 maart 2021 van 14:00 tot 16:00 uur

Locatie

De bijeenkomsten vinden plaats op het Sonova hoofdkantoor op de Laanakkerweg 4, 4131 PA Vianen (Nederland). Dit is het kantoor waar zowel Phonak als Advanced Bionics gevestigd zijn.

Schrijftolk en soloapparatuur

De Phonak Accessoire Informatiesessies worden ondersteund door een schrijftolk en met solo-apparatuur. De organisatoren raden aan om na te vragen bij uw audicien of CI team of uw ringleiding geactiveerd is. Deze heeft u nodig voor het kunnen uittesten van de Roger apparatuur. Bent u in het bezit bent van een Compilot I?  Neem deze dan gerust mee.

Conform Corona-richtlijnen RIVM

De organisatoren houden de Corona richtlijnen van het RIVM nauwlettend in de gaten en werken conform deze richtlijnen in kleine groepen om zo de 1.5 meter afstand te garanderen. Uiteraard brengen zij u op de hoogte indien de organisatoren een bijeenkomst door verandering van de richtlijnen moeten annuleren. Zij zorgen dan natuurlijk voor een alternatief.

Meer informatie

Meer informatie over invulling en wijze van aanmelding van deze bijeenkomsten is te vinden in de evenementenkalender op de website van Advanced Bionics: AdvancedBionics.com/evenementenkalender. U kunt zich per mail aanmelden voor de Phonak Accessoire Informatiebijeenkomst via Info.Benelux@AdvancedBionics.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Het verhaal van Frances: lees hier over haar ervaringen met haar Cochleair Implantaat

18 april 2024 | Het is oktober 2012 als ik sinds lange tijd weer de wachtkamer van de KNO [...]

Fluoroscopie biedt meerwaarde bij plaatsing cochleair implantaat

15 april 2024 | Duitse onderzoekers zien voordelen van de inzet van een fluoroscopisch beeldvormingssysteem bij het implanteren van [...]

Bernafon Encanta nieuwe hoortoestelfamilie uit de koker van Demant  

14 april 2024 | Demant het moederbedrijf van Oticon en Bernafon lanceerde afgelopen week tijdens een bijeenkomst in Utrecht [...]

Realistische reclames zijn een utopie, ook voor hoortoestellen | Column

11 april 2024 | De roep om realistische reclames voor hoortoestellen komt met enige regelmaat voorbij op sociale media. [...]