Aandacht voor hoortoestellen op tv-zender Discovery

2 augustus 2019
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 1 min

Op dinsdag 6 augustus om 21:30 uur besteedt tv-zender Discovery in de serie ‘How do they do it’ aandacht aan hoortoestellen. De aflevering is tot stand gekomen in samenwerking met de Zwitserse fabrikant van hoortoestellen Phonak.

how do they do it discovery hoortoestellen

Laatste ontwikkelingen in hoortoestellen

Wereldwijd hebben zo’n 500 miljoen mensen een vorm van gehoorverlies. Dankzij de laatste ontwikkelingen in hoortoestellen kunnen zij er niet alleen weer beter mee horen, maar ze kunnen er nog veel meer mee: draadloos muziek luisteren, het tv-geluid horen en handsfree telefoneren. De microchips in de huidige hoortoestellen zijn 55.000 keer sneller dan de computer waar de Apollo raket mensen mee op de maan zette.

Phonak Lyric

Super kleine hoortoestellen

Er zijn vandaag de dag veel verschillende soorten gehoorapparaten, waaronder super kleine hoortoestellen die volledig in de gehoorgang verdwijnen. Hiermee kan je gewoon slapen en douchen. De microfoons in huidige digitale hoortoestellen zijn ontzettend gevoelig en kunnen de kleinste geluiden oppikken. Dat is natuurlijk mooi, maar maakt het lastig als de drager ervan in de wind wandelt of fietst. Daarom worden de Phonak hoortoestellen van te voren getest in een windtunnel. Niet alleen windruis maar ook lawaai worden zo goed als mogelijk door de microchip onderdrukt.

Discovery hoortoestellen Phonak

Spraak wordt benadrukt

De achter-het-oor hoortoestellen hebben per hoortoestel twee microfoons. De microchip in ieder hoortoestel vergelijkt permanent de geluiden die bij de microfoons van beide hoortoestellen aankomen zodat de minder belangrijke geluiden zo goed als mogelijk onderdrukt worden. Tegelijkertijd benadrukken de hoortoestellen de gewenste geluiden zoals spraak.
Dat hoortoestellen ware technische wondertjes zijn kunt u zelf volgende week zien in het programma ‘How do they do it’ op dinsdag 6 augustus om 21:30 uur op Discovery.

Kijk voor de verschillende tv programma’s op de website van Discovery en om meer te weten te komen over de laatste technieken in hoortoestellen op:

Hoortoesteltechnieken

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Het verhaal van Frances: lees hier over haar ervaringen met haar Cochleair Implantaat

18 april 2024 | Het is oktober 2012 als ik sinds lange tijd weer de wachtkamer van de KNO [...]

Fluoroscopie biedt meerwaarde bij plaatsing cochleair implantaat

15 april 2024 | Duitse onderzoekers zien voordelen van de inzet van een fluoroscopisch beeldvormingssysteem bij het implanteren van [...]

Bernafon Encanta nieuwe hoortoestelfamilie uit de koker van Demant  

14 april 2024 | Demant het moederbedrijf van Oticon en Bernafon lanceerde afgelopen week tijdens een bijeenkomst in Utrecht [...]

Realistische reclames zijn een utopie, ook voor hoortoestellen | Column

11 april 2024 | De roep om realistische reclames voor hoortoestellen komt met enige regelmaat voorbij op sociale media. [...]