Aandacht voor hoortoestellen op tv-zender Discovery

2 augustus 2019
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 1 min

Op dinsdag 6 augustus om 21:30 uur besteedt tv-zender Discovery in de serie ‘How do they do it’ aandacht aan hoortoestellen. De aflevering is tot stand gekomen in samenwerking met de Zwitserse fabrikant van hoortoestellen Phonak.

how do they do it discovery hoortoestellen

Laatste ontwikkelingen in hoortoestellen

Wereldwijd hebben zo’n 500 miljoen mensen een vorm van gehoorverlies. Dankzij de laatste ontwikkelingen in hoortoestellen kunnen zij er niet alleen weer beter mee horen, maar ze kunnen er nog veel meer mee: draadloos muziek luisteren, het tv-geluid horen en handsfree telefoneren. De microchips in de huidige hoortoestellen zijn 55.000 keer sneller dan de computer waar de Apollo raket mensen mee op de maan zette.

Phonak Lyric

Super kleine hoortoestellen

Er zijn vandaag de dag veel verschillende soorten gehoorapparaten, waaronder super kleine hoortoestellen die volledig in de gehoorgang verdwijnen. Hiermee kan je gewoon slapen en douchen. De microfoons in huidige digitale hoortoestellen zijn ontzettend gevoelig en kunnen de kleinste geluiden oppikken. Dat is natuurlijk mooi, maar maakt het lastig als de drager ervan in de wind wandelt of fietst. Daarom worden de Phonak hoortoestellen van te voren getest in een windtunnel. Niet alleen windruis maar ook lawaai worden zo goed als mogelijk door de microchip onderdrukt.

Discovery hoortoestellen Phonak

Spraak wordt benadrukt

De achter-het-oor hoortoestellen hebben per hoortoestel twee microfoons. De microchip in ieder hoortoestel vergelijkt permanent de geluiden die bij de microfoons van beide hoortoestellen aankomen zodat de minder belangrijke geluiden zo goed als mogelijk onderdrukt worden. Tegelijkertijd benadrukken de hoortoestellen de gewenste geluiden zoals spraak.
Dat hoortoestellen ware technische wondertjes zijn kunt u zelf volgende week zien in het programma ‘How do they do it’ op dinsdag 6 augustus om 21:30 uur op Discovery.

Kijk voor de verschillende tv programma’s op de website van Discovery en om meer te weten te komen over de laatste technieken in hoortoestellen op:

Hoortoesteltechnieken

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Gezondheidsraad: grens muziek bij 100 dBA

1 december 2022 | De gezondheidsraad adviseert het maximale volume van versterkte muziek bij 100 dBA neer te leggen. [...]

Check uw zorgpolis op hoorzorg!

28 november 2022 | Levert uw verzekeraar in 2023 nog de hoorzorg die u wilt en ook bij de [...]

Misofonie en paranoia-achtige gedachten: onderzoek naar verband

23 november 2022 | Poolse wetenschappers werkzaam bij het Experimenteel Psychopathologie lab van het Psychologisch Instituut in Warschau hebben [...]