Aandacht voor hoortoestellen op tv-zender Discovery

2 augustus 2019
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 1 min

Op dinsdag 6 augustus om 21:30 uur besteedt tv-zender Discovery in de serie ‘How do they do it’ aandacht aan hoortoestellen. De aflevering is tot stand gekomen in samenwerking met de Zwitserse fabrikant van hoortoestellen Phonak.

how do they do it discovery hoortoestellen

Laatste ontwikkelingen in hoortoestellen

Wereldwijd hebben zo’n 500 miljoen mensen een vorm van gehoorverlies. Dankzij de laatste ontwikkelingen in hoortoestellen kunnen zij er niet alleen weer beter mee horen, maar ze kunnen er nog veel meer mee: draadloos muziek luisteren, het tv-geluid horen en handsfree telefoneren. De microchips in de huidige hoortoestellen zijn 55.000 keer sneller dan de computer waar de Apollo raket mensen mee op de maan zette.

Phonak Lyric

Super kleine hoortoestellen

Er zijn vandaag de dag veel verschillende soorten gehoorapparaten, waaronder super kleine hoortoestellen die volledig in de gehoorgang verdwijnen. Hiermee kan je gewoon slapen en douchen. De microfoons in huidige digitale hoortoestellen zijn ontzettend gevoelig en kunnen de kleinste geluiden oppikken. Dat is natuurlijk mooi, maar maakt het lastig als de drager ervan in de wind wandelt of fietst. Daarom worden de Phonak hoortoestellen van te voren getest in een windtunnel. Niet alleen windruis maar ook lawaai worden zo goed als mogelijk door de microchip onderdrukt.

Discovery hoortoestellen Phonak

Spraak wordt benadrukt

De achter-het-oor hoortoestellen hebben per hoortoestel twee microfoons. De microchip in ieder hoortoestel vergelijkt permanent de geluiden die bij de microfoons van beide hoortoestellen aankomen zodat de minder belangrijke geluiden zo goed als mogelijk onderdrukt worden. Tegelijkertijd benadrukken de hoortoestellen de gewenste geluiden zoals spraak.
Dat hoortoestellen ware technische wondertjes zijn kunt u zelf volgende week zien in het programma ‘How do they do it’ op dinsdag 6 augustus om 21:30 uur op Discovery.

Kijk voor de verschillende tv programma’s op de website van Discovery en om meer te weten te komen over de laatste technieken in hoortoestellen op:

Hoortoesteltechnieken

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Test beste hoortoestellen voor muziek

25 september 2023 | Wat zijn de beste hoortoestellen voor muziek? Om dat te bepalen testte de Amerikaanse website [...]

Van Boxtel hoorwinkels fietst mee voor Alzheimer Nederland

22 september 2023 | Op zaterdag 23 september fietst Van Boxtel hoorwinkels met hun team mee met de HerinneringenRit [...]

Starkey Evolv AI 2400 CIC: zeer klein en discreet te dragen hoortoestel mét Bluetooth

21 september 2023 | Hele kleine hoortoestellen die volledig in de gehoorgang zijn te dragen bestaan alweer geruime tijd. [...]

Hoorexpert organiseert regionale open dag over toegankelijkheid

13 september 2023 | Tussen 2 tot en met 7 oktober 2023 vindt de Week van de Toegankelijkheid plaats. [...]