Aandacht voor het gehoor in Dokters van Morgen op dinsdag 29 oktober om 21:25 uur bij AVROTROS

25 oktober 2019
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 1 min

Het programma van de AVRO-TROS Dokters van Morgen op NPO 1 besteedt dinsdag 29 oktober aandacht aan het gehoor. In het programma neemt Antoinette Hertsenberg de kijker mee naar de wereld van implantaten, krijgt de kijker informatie over behandeling bij tinnitus en ook de laatste innovaties op het gebied van hoortoestellen en gehoorbescherming komen aan bod.

DOKTER VAN MORGEN KIJKTIP

Cochleair Implantaat

Dokters van Morgen volgt in het programma Guus van net één jaar oud. Guus is doof geboren. Guus krijgt in het Leids Universitair Medisch Centrum door professor Johan Frijns een bijzonder ABI-implantaat geplaatst. Hiermee kan hij hopelijk over een paar jaar weer horen en kan Guus ook leren praten.

Slechthorende Kim Feenstra Starkey

Model Kim Feenstra op bezoek bij audicien Francois Nicolle

Innovatief hoortoestel

In het programma komt ook het innovatieve hoortoestel de Starkey Livio AI aan bod. In het programma interviewt presentatrice Antoinette Hertsenberg topmodel Kim Feenstra en fashion fotograaf Michael Graste over hun ervaringen met het meest recente hoortoestel van Starkey. Deze Livio AI toestellen hebben naast de hoortoestelfunctie tegelijkertijd ook de functionaliteit van een zogeheten ‘activity tracker’ zoals de Fitbit. Door de ingebouwde sensoren wordt het ook mogelijk het hoortoestel te bedienen door op het oor te tikken in plaats van de gewoonlijke bediening met een knopje op het hoortoestel. Via spraakberichten op het hoortoestel kan de drager ook desgewenst geattendeerd worden op ‘to do’s’ en de gehoorapparaten kennen een vertaalfunctie. De opnames voor Dokters van Morgen vonden plaats in de winkel van audicien François Nicolle in Amsterdam (lees meer).

Tinnitusbehandeling

Ook komt in het programma een patiënt met tinnitus in beeld. Deze heeft een behandeling voor tinnitus in Hoensbroek ondergaan, waardoor ze haar tinnitus goed onder controle heeft. Inmiddels kunnen patiënten met tinnitus op flink wat locaties in Nederland terecht bij centra die een overeenkomstige behandeling geven.

Gehoorbescherming

Beroepsmusici hebben vaak last van gehoorschade doordat ze te vaak en te lang aan luide muziek worden blootgesteld (lees meer). Het programma gaat in hoe je je oren kan beschermen. Ook neemt het programma een kijkje op Lowlands en kijkt hoe bewust festivalbezoekers met hun gehoor omgaan.

Preview:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Test beste hoortoestellen voor muziek

25 september 2023 | Wat zijn de beste hoortoestellen voor muziek? Om dat te bepalen testte de Amerikaanse website [...]

Van Boxtel hoorwinkels fietst mee voor Alzheimer Nederland

22 september 2023 | Op zaterdag 23 september fietst Van Boxtel hoorwinkels met hun team mee met de HerinneringenRit [...]

Starkey Evolv AI 2400 CIC: zeer klein en discreet te dragen hoortoestel mét Bluetooth

21 september 2023 | Hele kleine hoortoestellen die volledig in de gehoorgang zijn te dragen bestaan alweer geruime tijd. [...]

Hoorexpert organiseert regionale open dag over toegankelijkheid

13 september 2023 | Tussen 2 tot en met 7 oktober 2023 vindt de Week van de Toegankelijkheid plaats. [...]