Lezing ‘Muziek moet je horen’ op het 9th International Chamber Music Festival in Wassenaar

Op donderdag 31 mei vindt in de Warenar in Wassenaar een lezing plaats onder de noemer: “Muziek moet je horen”.  Met deze interactieve lezing wordt het 9th International Chamber Music Festival geopend dat loopt tot en met 3 juni. Tijdens de lezing komen onderwerpen aan de orde als muzikaliteit, slechthorendheid bij het luisteren naar muziek en hoe we muzikaler kunnen worden. Tijdens de lezing kunt u een test doen om na te gaan hoe muzikaal u bent.

muzikaliteitstest

9th International Chamber Music Festival Wassenaar

Violiste en artistiek leider Irina Simon-Renes heeft voor het vier dagen durende festival een verassend programma samengesteld met als thema: Quo Vadis…?
Tijdens het 9th International Chamber Music Festival zullen op verschillende toplocaties in Wassenaar musici optreden. Zo zijn de Georgische stervioliste Lisa Batiashvili en leden van het Camerata RCO te beluisteren. Kijk voor meer informatie op: www.icmf.nl

Programma lezing ‘Muziek moet je horen’

  • Audioloog dr. ir. Jan de Laat van het LUMC zal ingaan op wat muzikaliteit is en op de beleving van muziek. Ter plekke zal de Laat de Leidse Muziekperceptie Test afnemen, waarmee u kunt zien hoe muzikaal u bent.
  • KNO-arts dr. Evert Rijntjes zal ingaan op de handicap die slechthorendheid vormt bij het luisteren naar muziek en zal uitleggen hoe dit te compenseren is.
  • Muzikaler met de “musicality app”.  Nouri Khalass student aan de afdeling Serious Games van de TU Delft zal hier uitleg over geven.
  • KNO-arts dr. Berend Glazenburg zal  de bezoekers als toegift laten meespelen in de tv quiz “Wie is de muzikaalste mens van Nederland?”

Datum: Donderdag 31 mei
Locatie: Warenar Wassenaar
Adres: Kerkstraat 75, 2242 HE Wassenaar
Tijd: 19:30 uur zaal open | 20:00 uur aanvang lezing | verwacht einde: 22:00 uur

Kaarten te bestellen via: www.klassiekemuziek.nl

 

 Mis geen enkele ontwikkeling binnen de audiologische branche

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de nieuwste ontwikkelingen, de laatste trends en de scherpste aanbiedingen.

nieuwsbrief-afbeelding-rene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *