Jarig Hoorcentrum Westerkwartier trakteert op Hoormarkt en Concert

Op donderdag 10 oktober 2019 viert Hoorcentrum Westerkwartier in Zuidhorn haar achtste verjaardag. Klanten en overige belangstellenden -met of zonder gehoorverlies- zijn van harte welkom, ’s middags bij de Hoormarkt (13.00 – 17.30 uur) en ’s avonds bij een gratis toegankelijk Concert (20.00 – 21.30 uur), beide in de Gastkerk in Zuidhorn.

Hoormarkt met informatie

Tijdens de Hoormarkt laten vijf hoortoestelfabrikanten (Oticon, Bernafon, Widex, Phonak en Resound), u kennismaken met de nieuwste ontwikkelingen in de hoortoesteltechniek. In de grote zaal van de Gasthorn treft u hen aan met informatieve stands, foldermateriaal en u kunt uw vragen te stellen aan deze specialisten.

Demonstraties en presentaties hoortoestellen

In de zaal ziet en hoort u verder de zogeheten ‘KlangFinder’. Dit is een kunsthoofd waarop diverse hoortoestellen worden bevestigd. Goedhorende bezoekers kunnen via een hoofdtelefoon luisteren hoe deze toestellen klinken bij aanbod van allerlei geluiden zoals spraak, lawaai, spraak in lawaai, windgeruis of muziek. Meestal staat men dan versteld van de duidelijk hoorbare verschillen, niet alleen tussen oudere en nieuwere generaties hoortoestellen, maar ook wanneer je binnen één generatie de verschillende techniekniveaus beluistert. Verder zullen enkele fabrikanten in een aparte zaal leerzame presentaties verzorgen over hun nieuwste hoortoestellen en de filosofie daarachter.

Gratis toegankelijk Concert

’s Avonds bij het concert staan op het programma: het 17-koppige slagwerkensemble Boréas uit Usquert met dirigent Hans de Ruijter en Duo Abrazo, bestaande uit sopraan Marian van der Heide en gitarist Rob Nijboer. Het repertoire: Spaans klassiek en Zuid-Amerikaans.
Bij slagwerk denken mensen vaak aan luidruchtige trommels. Tijdens het concert zult u horen dat slagwerk ook heel ingetogen kan klinken als marimba’s worden bespeeld met wollige zachte stokken. Beide gezelschappen brengen ook een gezamenlijk nummer. Dus laat u verrassen door dit gratis toegankelijke concert, waarin de dynamiek van muziek centraal staat.
Vrijwillige giften komen ten goede aan het project Uganda Hears.

Hoorcentrum Westerkwartier HoormarktMis geen enkele ontwikkeling binnen de audiologische branche

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de nieuwste ontwikkelingen, de laatste trends en de scherpste aanbiedingen.

nieuwsbrief-afbeelding-rene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *