Telefoonbel of deurbel voor slechthorenden

Telefoonbel of deurbel voor slechthorenden

Een speciale deurbel voor slechthorenden is een uitkomst wanneer de deurbel niet goed wordt gehoord. Wanneer de deurbel (of telefoonbel) niet goed zijn te horen is het mogelijk hierop een extra versterker aan te sluiten. Een dergelijke versterker geeft dan een extra luid geluid, maar kan ook door middel van lichtflitsen de slechthorende erop attenderen dat er iemand voor de deur staat (of hem via de telefoon probeert te bellen). Ook bestaan er losse draadloze deurbellen voor slechthorenden. Die geven met een flitslicht aan dat er iemand voor de deur staat.

Lees verder
Inhoud tekst

Deurbel voor slechthorenden: aansluiten op bestaande deurbel

Er bestaan deurbellen voor slechthorenden die zijn aan te sluiten op de bestaande deurbel of op de telefoon (niet op beide tegelijkertijd). De gebruiker ervan kan zelf bepalen of hij of zij met een extra hard geluid of juist met lichtflitsen wordt geattendeerd dat er iemand aanbelt.

Wek- en waarschuwingsystemen

Voor slechthorenden en doven bestaan er ook complete wek- en waarschuwingsystemen. Hierop kunnen de deurbel, de telefoon, rookmelders en ook bijvoorbeeld de babyfoon worden aangesloten.