Wekkers voor slechthorenden en doven

Wekkers voor slechthorenden en doven

Voor ernstig slechthorenden en doven is een speciale wekker noodzakelijk om gewekt te worden. Er zijn verschillende wekkers voor slechthorenden en doven verkrijgbaar. Sommige wekkers voor slechthorenden wekken door middel van een ingebouwd lichtsignaal, een trilsignaal (trilwekker) of door het aanschakelen van bijvoorbeeld een lamp. Ook zijn de diverse wekmethoden te combineren. Een trilwekker maakt u wakker via een trilschijf die onder het kussen wordt gelegd. De meeste wekkers zijn uitbreidbaar met modules (trilschijf, schakelmodule, extra akoestisch signaal). Er is ook een trilschijf die via Bluetooth in verbinding staat met de telefoon.

Lees verder
Inhoud tekst

De opties bij wekkers voor slechthorenden

Sommige wekkers voor slechthorenden werken ‘standalone’ terwijl anderen onderdeel uitmaken van een complete set (zie hieronder). De set combineert waarschuwingssignalen van de deurbel, telefoon, babyfoon e.d. Deze set is voor de handige doe-het-zelver goed te installeren.

Het is verstandig om vooraf te bepalen wat u als slechthorende of dove nodig heeft: een complete set of juist een losse wekker. Heeft u alleen problemen met het horen van de wekker dan is een standalone wekker aan te raden. Heeft u echter al een flits- of trilontvanger (bijvoorbeeld voor de deurbel) dan kan het nuttig zijn deze uit te breiden met een wekker die hierop kan worden aangesloten.

Voor regelgeving voor de vergoeding van wek- en waarschuwingsapparatuur klik hier.

Er zijn nog veel meer merken en typen wekkers op de markt. De webshop van HOorzaken biedt in de webshop producten aan die door Hoorexpert worden geïmporteerd. Hoorexpert is een bedrijf dat gespecialiseerd is in producten voor slechthorenden.

Wilt u meer informatie over de producten bel dan met 0345-632393.

Wekker in set:

Lisa RF Smart App Set Compleet

Met LISA RF Smart App Set Compleet krijgt u alle signalen van uw LISA wek- en waarschuwingssysteem op uw mobiele telefoon of tablet te zien. Dat gebeurt via Humantechnik App. De complete set bestaat uit een duerbelzender, telefoonzender, brandmelder, flitslamp en wekker (DS-1 RF).  De bijgeleverde Lisa-gateway wordt aan uw internet-router gekoppeld. Hierdoor wordt het mogelijk gemaakt de signalen van het Lisa RF-systeem – zoals brand-, deurbel- en telefoonbel-signalen -, via internet door te sturen naar uw smartphone of tablet. De bijbehorende Humantechnik-App voor iPhone of Android is gratis beschikbaar in de verschillende App-stores.

Klik hier om deze set in de webshop te bestellen

Losse wekkers voor slechthorenden met flits en/of trilschijf

Time Flash

wekkers voor slechthorenden Time Flash

De Time Flash is een fraai vormgegeven analoge flitswekker en is uitgerust met betrouwbare backup accu (voor als de stroom uitvalt). Verder is deze wekker voorzien van een aansluiting voor uw trilschijf. Een trilschijf kan optioneel worden besteld.

Klik hier om deze Time Flash Wit wekker in de webshop te bekijken of te bestellen (opent in nieuw tabblad)

Klik hier om deze Time Flash Zwart wekker in de webshop te bekijken of te bestellen (opent in nieuw tabblad)

Klik hier om deze Time Flash Zilver wekker in de webshop te bekijken of te bestellen (opent in nieuw tabblad)

DS-1 Digitale Trilwekker voor slechthorenden

De DS-1 met trilschijf is een eigentijdse digitale wekker met een luid alarm en een effectieve trilschijf. Handig: de display heeft een automatische helderheidaanpassing en de wekker is voorzien van een herhalingsfunctie en 24 uur stop. U ontvangt de DS-1 digitale wekker met trilschijf inclusief een netsnoer en stekker.
U zult in de webshop zien dat de zilveren uitvoering duurder is dan de witte uitvoering.

Klik hier om deze DS-1 Digitale Trilwekker in de witte uitvoering met trilschijf in de webshop te bekijken of te bestellen (opent in nieuw tabblad)

Klik hier om deze DS-1 Digitale Trilwekker in de zilvere uitvoering met trilschijf in de webshop te bekijken of te bestellen (opent in nieuw tabblad)

Smartshaker 3: draadloze trilschijf om smartphone als wekker te gebruiken

wekkers voor slechthorenden Smarktshaker 3

De Smartshaker 3 is een prima oplossing wanneer u uw smartphone wilt gebruiken als wekker of timer, maar u de trilfunctie ervan onvoldoende vindt om er wakker van te worden. De Smartshaker is een vibrerende schijf die via Bluetooth draadloos wordt verbonden met uw smartphone. De bediening is eenvoudig en vindt via een App plaats die beschikbaar is voor zowel Apple iOS als Android in de app stores.

Klik hier om de Smartshaker trilschijf voor uw smartphone in het zwart wilt bekijken of bestellen in de webshop.

Wekkers voor slechthorenden met flits en/of trilschijf met ingebouwde RF zender voor Lisa

Lisa DS-2 RF

wekkers voor slechthorenden met flits en/of trilschijf

De Lisa DS-2 RF is een eigentijdse wekker voor slechthorenden die veel mogelijkheden kent.  De Lisa DS-2 digitale wekker heeft namelijk zowel een flitsfunctie als een luid alarm. Ook kunt u deze wekker uitbreiden met een extra trilschijf. De display van de Lisa DS-2 RF heeft een RF zender in zich zodat deze kan samenwerken met Lisa apparaatuur. Zo geeft de wekker ook een signaal af wanneer er bijvoorbeeld aangebeld wordt. Daarnaast heeft de wekker een automatische helderheidaanpassing en is voorzien van een herhalingsfunctie en 24 uur stop.  De LISA DS-2 RF wordt standaard geleverd inclusief een netsnoer, maar standaard exclusief de zenders en trilschijf.

Klik hier om de Lisa DS-2 RF wekker voor slechthorenden in de webshop in het zwart te bestellen.

Klik hier om de Lisa DS-2 RF wekker voor slechthorenden in de webshop in het wit te bestellen.

Lisa RF Time Zilver (Silver Metallic)

De fraai vormgegeven analoge trilwekker LISA RF Time Silver Metallic heeft een ingebouwde Lisa RF (Radio Frequent) ontvanger en is onder meer voorzien van een herhalingsfunctie en een keuzeschakelaar voor tril- en/of akoestische signalering. Deze wekker is aan te sluiten op een bestaande Lisa RF set, zodat ook signalen van de deurbel en telefoon op de wekker (en trilschijf) doorkomen. Verschillende LED-lampjes met duidelijke pictogrammen verklaren de binnenkomende signalen. De LISA RF Time Silver Metallic wordt geleverd inclusief trilschijf, netvoeding en 1 penlight batterij.

Klik hier om deze Lisa RF Time Zilver wekker met trilschijf in de webshop te bekijken of te bestellen (opent in nieuw tabblad)

LISA RF DS-1 Silver Metallic

De LISA RF DS-1 / Silver Metallic is een wekker die u kunt aansluiten op een bestaand LISA systeem. Deze eigentijdse digitale wekker heeft namelijk een luid alarm en ingebouwde Lisa RF ontvanger. Verschillende LED-lampjes verklaren de binnenkomende signalen. Naar keuze kunt u de wekker uitbreiden met extra geluidsmodule, flitsmodule, schakelmodule of trilschijf (zie onder). Handig: de display heeft een automatische helderheidaanpassing en de wekker is voorzien van een herhalingsfunctie en 24 uur stop. U ontvangt de LISA RF DS-1 / Silver Metallic standaard inclusief een netsnoer en stekker, maar standaard exclusief de zender.

Klik hier om deze Lisa RF TDS-1  wekker in de webshop te bekijken of te bestellen (opent in nieuw tabblad)

Losse wekker voor slechthorenden – uitbreidbaar

DS-1 Silver Metallic

De DS-1 Silver Metallic is ook los leverbaar en is voorzien van een extra luid alarm. Deze wekker kunt u uitbreiden met extra geluidsmodule, flitsmodule, schakelmodule of trilschijf.
Handig: de display heeft een automatische helderheidaanpassing en de wekker is voorzien van een herhalingsfunctie en 24 uur stop.
U ontvangt de DS-1 Silver Metallic wekkker standaard inclusief een netsnoer en stekker.

Klik hier om deze DS-1 Zilver wekker (los) in de webshop te bekijken of te bestellen (opent in nieuw tabblad)

Modules:

Flitsmodule MF-1

De flitsmodule MF-1 is te koppelen aan de DS-1 en zal u zo met flitssignalen wekken. De MF-1 is ook te koppelen aan alle wekkers met een trilschijf-aansluiting. De MF-1 is combineerbaar met de overige modules zo ook met de trilschijf.

Klik hier om deze MF-1 module in de webshop te bekijken of te bestellen (opent in nieuw tabblad)

De MS-1 schakelmodule

De MS-1 module is een schakelmodule waar bijvoorbeeld een lamp of ander apparaat mee kan worden aangezet zodra de wekker afgaat. De MS-1 is te koppelen aan alle wekkers met een trilschijf-aansluiting. De MS-1 is combineerbaar met andere modules alsmede met de trilschijf.

Klik hier om deze MS-1 schakelmodule in de webshop te bekijken of te bestellen (opent in nieuw tabblad

MA-1 Akoestische module

De akoestische MA-1 module genereert een akoestisch signaal (continue). Het volume en de toon zijn instelbaar. De MA-1 is te koppelen aan alle wekkers met een trilschijf-aansluiting. De MS-1 is combineerbaar met andere modules alsmede met de trilschijf.

Klik hier om deze MA-1 module in de webshop te bekijken of te bestellen (opent in nieuw tabblad)

Wekkers voor slechthorenden met trilstand voor op reis

De TravelTim

Handige reiswekker met trilalarm met fris kleurtje: de TravelTim herinnert u met sterke trilimpulsen dat het tijd is om op te staan. Op het wektijdstip begint deze compacte reiswekker op batterijen te trillen. U plaatst de wekker ‘s nachts het best tussen het kussen en het matras. Ook is het mogelijk de wekker om te schakelen op het zoemalarm. De TravelTim beschikt over een aansluiting voor een extra trilkussen.

Klik hier om deze Travel Tim Tril Reisweller in de webshop te bekijken of te bestellen (opent in nieuw tabblad)

Meer informatie over deze producten? Bel dan met 0345-632393