Telefoonversterkers slechthorenden

Slechthorenden ervaren vaak problemen met het voeren van telefoongesprekken of horen het signaal (bel) van de telefoon niet. Er zijn voor het telefoneren speciale telefoons beschikbaar en tegenwoordig zijn er ook hoortoestellen die draadloos via Bluetooth met de (mobiele-) telefoon in contact staan. Het is dan wel noodzakelijk dat de mobiele of vaste telefoon de beschikking heeft over Bluetooth. rnEr zijn ook tal van telefoonaccessoires beschikbaar die het telefoneren kunnen vergemakkelijken met bestaande telefoons, zoals telefoonversterkers. Voor veel slechthorenden is dit een eerste stap voordat zij aan een hoortoestel beginnen. Slechthorenden gebruiken telefoonaccessoires vaak ook samen of naast hun hoortoestel. De hieronder genoemde telefoonversterkers en accessoires kunnen gezien worden als een upgrade voor de normale telefoon of extra toevoeging. Wilt u meer informatie over deze producten bel dan met Hoorexpert, telefoonnummer 0345-632393.

Lees verder
Inhoud tekst

Telefoonversterker met netvoeding (of op batterij) en audiouitgang

De TA-2 is een telefoonversterker die veel functionaliteiten combineert. Deze telefoonversterker is eenvoudig te plaatsen tussen een bestaand vast toestel en de telefoonhoorn. Met de TA-2 is het mogelijk bij lichte en matige vormen van slechthorendheid de bestaande telefoon tot telefoon voor slechthorende te transformeren.

De extra audio-uitgang maakt aansluiting mogelijk voor het aansluiten van een hoofdtelefoon, een halsringleiding (voor telefoneren met de T-stand van het hoortoestel), aansluiting op de audioschoen van uw hoortoestel of op een FM- , infrarood- of ringleidingsystemen. Voor nog meer gebruiksgemak is versterker voorzien van volumeregelaar en toonhoogteregelaar.

De TA-2 telefoonversterker wordt geleverd met netadapter en aansluitsnoer. Het TA2 telefoonversterker kan ook worden gevoed met batterijen (standaard niet meegeleverd).

Naar de webshop

Telefoonversterker op batterijen (basis)

De PL-51 Telefoonversterker Silver plaatst u net als de TA-2 eenvoudig tussen het telefoontoestel en de telefoonhoorn. Om het geluid aan te passen aan uw wensen is de PL-51 voorzien van een volumeregelaar en toonhoogteregelaar. Tevens aansluitmogelijkheid voor inductielus of koptelefoon.U ontvangt deze telefoonversterker inclusief batterijen en aansluitsnoer.

Naar de webshop

CM-BT2 (Bluetooth ontvanger + halslus)

Met de CM-BT2 bluetooth headset kunt u comfortabel handsfree telefoneren met uw GSM toestel. Bovendien beschikt de zend- en ontvangsteenheid over een traploze volume-instelling en biedt de mogelijkheid het klankbeeld te veranderen met de omschakeling voor hoge en lage tonen.

Via een inductielus om uw nek zendt de CM-BT2 de audiosignalen naar Uw hoortoestel (in de T-stand). Ook beschikt de CM-BT over een aansluiting voor een stereo oortelefoon. Dus de CM-BT2 kunt u ook perfect gebruiken voor de stereo muziek van uw computer of bijvoorbeeld voor het geluid van het navigatiesysteem in de auto.

Eigenschappen:

  • Bluetooth versie 2.1 en Bluetooth Profielen A2DP, HFP, HSP, AVRCP
  • Hoofdtelefooningang
  • Gesprekstijd 3 uur met lus, 13 uur met hoofdtelefoon
  • Laadtijd batterij 3 uur
  • Geen trilfunctie
  • Versterking tot 118 dB
  • Aparte volumeregelaar voor versterking van de lus

Naar de webshop

Telefoonmelder voor smartphone

De iBell-2 registreert de trilfunctie van uw smartphone zodra u wordt gebeld en waarschuwt u door middel van duidelijke lichtflitsen.
De iBell-2 kan eventueel ook gekoppeld worden aan een Lisa RF wek- en waarschuwingssysteem, waardoor u ook welders in uw woning gewaarschuwd wordt in uw woning. Met het elegante design, verkrijgbaar in de kleur zwart of zilver-metallic, heeft u een compleet eigentijdse hooroplossing in handen.

Naar de webshop