Telefoon voor slechthorenden

Telefoon voor slechthorenden

Slechthorenden ondervinden vaak problemen bij het telefoneren. Gelukkig zijn er speciale telefoons voor slechthorenden. Het signaal dat uit een standaard telefoon komt is vaak niet hard genoeg. Beginnende slechthorenden die nog niet de stap naar een hoortoestel willen zetten hebben vaak baat bij een telefoon die extra versterking geeft. Dat geldt ook voor slechthorenden die wél al een hoortoestel hebben, maar nog steeds problemen ervaren met het telefoneren. Er zijn diverse speciale telefoon voor slechthorenden verkrijgbaar.

Lees verder
Inhoud tekst

Extra versterking in telefoon voor slechthorende

Een speciale telefoon voor slechthorende geeft extra versterking waardoor de gesprekspartner beter is te verstaan. Sommige slechthorenden telefoneren zonder hun hoortoestel in. Anderen telefoneren juist weer mét hun hoortoestel in. Een speciale telefoon voor slechthorende is ook te gebruiken in samenwerking met een hoortoestel. Dat kan bijvoorbeeld via de T-stand van het hoortoestel. Door het kleiner worden van de hoortoestellen beschikken niet alle hoortoestellen meer over zo’n T-stand.

Draadloos telefoneren met hoortoestellen en (mobiele) telefoon/smartphone

Vandaag de dag is het ook mogelijk draadloos via Bluetooth te telefoneren met hoortoestellen. Dat kan via een smartphone, gewone GSM telefoon of via een vaste telefoon die over Bluetooth beschikt. De hoortoestellen staan dan draadloos via Bluetooth met de (smart-) telefoon in contact. Bijna alle mobiele telefoons beschikken vandaag de dag over bluetooth. Smartphones beschikken standaard over Bluetooth. Er zijn ook een aantal vaste telefoons verkrijgbaar die de beschikking hebben over Bluetooth.

Belsignaal telefoon niet goed hoorbaar

Soms is het belsignaal van de telefoon (of deurbel) niet goed hoorbaar. Ook daar zijn speciale oplossingen voor. Zo zijn er telefoons voor slechthorenden met een extra luid belsignaal of met een ingebouwd flitslicht. Ook kan aan een bestaande telefoon (of deurbel) een flitslicht gekoppeld worden. Wanneer niet alleen het gehoor maar ook het gezichtsvermogen achteruit is gegaan, is het goed om te kiezen voor een telefoon waar ook de toetsen groter van zijn.

Veel merken en type telefoons voor slechthorenden

Er zijn zeer veel merken (en typen) hulpmiddelen op de markt. Dat geldt ook voor telefoons voor slechthorenden. Deze zijn bij sommige audiciensbedrijven en ook online te koop.