Telefoon voor slechthorenden

Telefoon voor slechthorenden

Slechthorenden ondervinden vaak problemen bij het telefoneren. Gelukkig zijn er speciale telefoons voor slechthorenden. Het signaal dat uit een standaard telefoon komt is vaak niet hard genoeg. Beginnende slechthorenden die nog niet de stap naar een hoortoestel willen zetten hebben vaak baat bij een telefoon die extra versterking geeft. Dat geldt ook voor slechthorenden die wél al een hoortoestel hebben, maar nog steeds problemen ervaren met het telefoneren. Er zijn diverse speciale telefoon voor slechthorenden verkrijgbaar.

Lees verder
Inhoud tekst

Extra versterking in telefoon voor slechthorende

Een speciale telefoon voor slechthorende geeft extra versterking waardoor de gesprekspartner beter is te verstaan. Sommige slechthorenden telefoneren zonder hun hoortoestel in. Anderen telefoneren juist weer mét hun hoortoestel in. Een speciale telefoon voor slechthorende is ook te gebruiken in samenwerking met een hoortoestel. Dat kan bijvoorbeeld via de T-stand van het hoortoestel. Door het kleiner worden van de hoortoestellen beschikken niet alle hoortoestellen meer over zo’n T-stand.
Vandaag de dag is het ook mogelijk draadloos via Bluetooth te telefoneren. Dat kan via een smartphone of via een vaste telefoon die over Bluetooth beschikt. De hoortoestellen staan dan draadloos via Bluetooth met de (smart-) telefoon in contact. Het is daarvoor wel noodzakelijk dat de mobiele of vaste telefoon de beschikking heeft over Bluetooth. Smartphones beschikken standaard over Bluetooth.

Belsignaal telefoon niet goed hoorbaar

Soms is het belsignaal van de telefoon (of deurbel) niet goed hoorbaar. Ook daar zijn speciale oplossingen voor. Zo zijn er telefoons voor slechthorenden met een extra luid belsignaal of met een ingebouwd flitslicht. Ook kan aan een bestaande telefoon (of deurbel) een flitslicht gekoppeld worden. In een aantal telefoons voor slechthorenden die hieronder beschreven staan is een flitslicht ingebouwd. Wanneer niet alleen het gehoor maar ook het gezichtsvermogen achteruit is gegaan, is het goed om te kiezen voor een telefoon waar ook de toetsen groter van zijn.

Veel merken en type telefoons voor slechthorenden

Er zijn zeer veel merken (en typen) hulpmiddelen op de markt. Dat geldt ook voor telefoons voor slechthorenden.
In de webshop van HOorzaken vindt u apparatuur die geïmporteerd wordt door Hoorexpert, een bedrijf gespecialiseerd in apparatuur voor slechthorenden. Verder op deze bladzijde staat een aantal telefoons voor slechthorenden beschreven die u via de webshop van HOorzaken kunt aanschaffen.

  • Draadloze telefoons voor slechthorenden met extra versterking, inductief bellen (T-stand) en/of bluetooth
  • Bedrade telefoons voor slechthorenden met extra versterking, inductief bellen (T-stand) en lichtsignalering (flitslamp)
  • Bedrade telefoons voor slechthorenden met extra versterking, inductief bellen (T-stand), extra grote toetsen, fotosnelkiestoetsen en lichtsignalering (flitslamp)
  • Mobiele telefoons voor slechthorenden

Wilt u meer informatie over deze producten bel dan met 0345-632393.

Telefoon voor slechthorenden verkrijgbaar in de webshop

Freetel Eco Dect: Draadloze telefoon met extra versterking (+30 dB) en inductie (bellen T-stand)

telefoon slechthorenden freetel eco dect

De Freetel Eco Dect telefoon voor slechthorenden is een mooie telefoon met eenvoudige bediening die tot 30 dB versterking biedt (op vijf niveaus instelbaar). Wanneer u in het bezit bent van hoortoestellen met de mogelijkheid van een T-stand, dan kunt u ook daarmee telefoneren. Soms dient een dergelijke stand eerst geactiveerd te worden door uw audicien. Voordeel van deze manier van telefoneren is dat er geen geluiden van buiten uw gesprek kunnen storen. De Freetel Eco telefoon voor slechthorenden is verkrijgbaar in het zwart. Ook zijn er losse handsets verkrijgbaar. De Dect handsets hebben een handsfree functie, hebben de beschikking over een noodknop (noodoproep), hebben een duidelijk LCD display met grote cijfers en ook grote duidelijke toetsen.

In het telefoonboek van de telefoon kunt u 50 telefoonnummers opslaan. Natuurlijk zijn er ook verschillende beltonen instelbaar en kent het toestel nummerherhaling. De standby tijd is ongeveer 180 uur.

Naar de webshop

FlashTEL Comfort III: Vaste telefoon voor slechthorenden met extra versterking (+30 dB), inductieve geluidsoverdracht (T-stand), flitslamp en met groot display

De nieuwe slechthorende telefoon de FlashTEL Comfort III (3) is een vaste telefoon met goede eigenschappen en veel mogelijkheden. De telefoon heeft een regelbare versterking van 30dB waarmee u het volume aan de luidheid van de stem van uw gesprekspartner kunt aanpassen. Wanneer u een hoortoestel of cochleair implantaat (CI) heeft met een zogeheten T-stand, kunt u via de ingebouwde ringleiding in de hoorn van de Flashtell Comfort III het geluid makkelijk rechtstreeks op uw hoortoestel of CI ontvangen, zonder te hoeven zoeken naar de juiste positie van de hoorn ten opzichte van de microfoon van uw hoortoestel of CI. De T-stand dient dan wel door uw audicien te zijn geactiveerd.

Een ander voordeel van de FlashTEl Comfort III is dat de hoge en lage tonen afzonderlijk aan te passen zijn aan uw individuele gehoorverlies. Ook kunt u een headset of hoofdtelefoon aansluiten op respectievelijk de 2,5 mm of 3,5 mm audio uitgang. Hiermee is het mogelijk het telefoonsignaal op beide oren weer te geven wat het verstaan vergemakkelijkt.De FlashTEL Comfort III heeft verder een handsfree functie, de mogelijkheid voor zowel een akoestisch als lichtsignaal om u te waarschuwen dat er gebeld wordt en de mogelijkheid voor de aansluiting van een trilschijf.

Daarnaast is er een duidelijk monochroom LCD display met een contrastrijke weergave van de grote letters en cijfers. Zoals u van een moderne telefoon verwacht zijn er verschillende beltonen instelbaar, kent de telefoon zes voorkeuzetoetsen een telefoonboek voor 50 nummers en de mogelijkheid van nummerherhaling van de laatste tien gekozen nummers. Ook kunt u zien wie er gebeld heeft. Wanneer u de telefoon op een andere plek zet of de stekker korte tijd eruit trekt blijven de gegevens bewaard.

Naar de webshop

Scalla-3 combo: Vaste telefoon en mobiele telefoon voor slechthorenden

Kenmerken: extra versterking (+40 dB), inductieve geluidsoverdracht (om te bellen met T-stand), flitslamp, noodoproep en met display

De vaste basistelefoon van Scalla-3 combo vertegenwoordigt het topmodel van de scalla-serie. Het mobiele gedeelte biedt dezelfde comfortabele kenmerken als de vaste telefoon en breidt daarmee de bewegingsradius uit. Omdat u de bijbehorende mobiele telefoon altijd bij u kunt dragen heeft u ook altijd de alarmtoets bij de hand. De alarmfunctie heeft maximaal 5 alarmnummers. Bij een bezette aansluiting belt de Scalla 3 automatisch één van de volgende alarmnummers.

Zuivere en krachtige geluidsweergave

De Scalla 3 heeft qua klank een zuivere en krachtige geluidsweergave zodat spraak goed is te verstaan. De versterking is instelbaar tot maximaal +40 dB. Daarnaast is er de mogelijkheid om met de Scalla 3 te bellen met hoortoestellen of CI-systemen op de T-stand (inductief). Ook is de verhouding tussen hoge en lage tonen te regelen. Verder beschikt de Scalla 3 over een digitaal antwoordapparaat met uitstekende spraakkwaliteit. Natuurlijk kunt u ook telefoonnummers in de Scalla 3 opslaan, is een eerder gekozen nummer makkelijk opnieuw te kiezen en kent de telefoon een handsfree-functie.

Geluidssignaal of lichtsignaal

De Scalla 3 kan zowel een geluidssignaal als lichtsignaal afgeven wanneer er gebeld wordt. Het belsignaal is in hoogte en luidheid instelbaar. Het LCD-display is duidelijk en heeft grote letters en cijfers. Ook de toetsen zijn groot en daardoor duidelijk te zien. Zowel de vaste telefoon als de mobiele telefoon hebben een alarmtoets. De Scalla 3 kan worden uitgebreid met maximaal 5 mobiele telefoons.

Naar de webshop

Scalla-2 telefoon: Vaste telefoon voor slechthorenden met verminderd gezichtsvermogen

Kenmerken: extra versterking (+40 dB), inductieve geluidsoverdracht (om te bellen met T-stand hoortoestel), extra grote toetsen, fotosnelkiestoetsen, flitslamp, noodoproep, uitgebreid telefoonboek en met display

Grote toetsen

De Scalla-2 telefoon is een comfortabele telefoon met grote toetsen en met versterking (+40 dB). Het volume en melodie van de oproeptoon zijn instelbaar. Op het toestel zit een duidelijke optische oproepsignalering door een wit knipperlicht. Het volume en de toon van de luidspreker zijn instelbaar. Daarnaast heeft het toestel extra grote en verlichte cijfertoetsen, 10 snelkiestoetsen, 8 fotosnelkiestoetsen met kleurindicator en inleglabel in de telefoonhoorn.

Handsfree

Het toestel bevat een handsfree-functie en een mute-functie en werkt goed samen met hoortoestellen. De Scalla-2 beschikt over een extra groot display voor indentificatie van de oproeper en instelbaar contrast van de display, een geheugenfunctie voor minstens 50 aankomende oproepen met naam, nummer, datum en tijd.

Geheugenfuncties, herhalingsfunctie en extra aansluitingen

Naast een geheugenfunctie voor maximaal 15 uitgaande oproepen met kiesherhalingsfunctie, is er de mogelijkheid voor een telefoonboek voor maximaal 99 namen met nummers. Ook is er de aansluitmogelijkheid voor een headset, telelus (voor telefoneren met t-stand), trilkussen en/of modules.

Foto’s onder snelkiestoetsen

Onder de fotosnelkiestoetsen zijn foto’s aan te brengen van familieleden, huisarts, politie e.d. om makkelijk en snel belangrijke nummers te kunnen bellen.

Naar de webshop