Via Bluetooth

De meeste merken hoortoestellen hebben de beschikking over zogeheten streamers. Deze kunnen via bluetooth draadloos gekoppeld worden aan de mobiele telefoon. Naast de functie als afstandsbediening is een streamer zo tegelijkertijd een tussenstation voor de mobiele telefoon. De streamer vangt het gesprek van de telefoon op en stuurt het telefoonsignaal richting de hoortoestellen. In de streamer zit ook een microfoon ingebouwd die het eigen spraaksignaal opvangt en doorstuurt naar de telefoon. De hoortoestellen en streamer functioneren op deze manier als een draadloze headset voor de telefoon.
Ook zijn er universele oplossingen voorhanden die kunnen samenwerken met alle hoortoestellen of CI systemen die de beschikking hebben over een T-stand. De CM-BT2 is daar een voorbeeld van.

De meeste mobiele telefoons (en sommige DECT telefoons) hebben de beschikking over Bluetooth. Hiermee kan een draadloze connectie worden gemaakt met de CM-BT2. Via een inductielus om de nek zendt de CM-BT2 de audiosignalen naar de hoortoestelen (in de T-stand). Ook beschikt de CM-BT over een aansluiting voor een stereo oortelefoon. De CM-BT2 kan zo ook worden gebruikt voor de stereo muziek van uw computer of bijvoorbeeld voor het geluid van het navigatiesysteem in de auto.
In de CM-BT2 zit ook een microfoon ingebouwd voor het opvangen van de eigen spraak. Deze wordt weer doorgestuurd naar de mobiele telefoon, zodat ook met dit systeem draadloos kan worden gebeld.

CM BT2 bluetooth ontvanger halslus

Deze zend- / ontvangsteenheid beschikt over een traploze volume-instelling en biedt de mogelijkheid het klankbeeld te veranderen met de instelling voor hoge en lage tonen.

Eigenschappen:

  • Bluetooth versie 2.1 en Bluetooth Profielen A2DP, HFP, HSP, AVRCP
  • Hoofdtelefooningang
  • Gesprekstijd 3 uur met lus, 13 uur met hoofdtelefoon
  • Laadtijd batterij 3 uur
  • Geen trilfunctie
  • Versterking tot 118 dB
  • Aparte volumeregelaar voor versterking van de lus

Klik hier om deze bluetoothontvanger in de webshop te bekijken of te bestellen (opent in nieuw tabblad)

USB bluetooth adapter

Wanneer uw computer niet over bluetooth beschikt, kunt een speciale USB adapter bestellen. De USB-Bluetooth adapter is bijvoorbeeld te gebruiken als adapter tussen een PC en de CM-BT. De adapter wordt in een vrije USB poort van een notebook of desktop PC gestoken. De CM-BT aanzetten en de audio communicatie met de PC is actief.

Klik hier om deze USB adapter in de webshop te bekijken of te bestellen (opent in nieuw tabblad)