Hoofdtelefoon voor slechthorenden

Hoofdtelefoon voor slechthorenden

Wanneer het gehoor achteruitgaat is ook de tv en radio minder makkelijk te verstaan. Langzaam maar zeker wordt deze steeds een beetje harder gezet. Niet altijd even prettig voor anderen in huis, die niet of wat minder slechthorend zijn. Ook buren kunnen hinder ondervinden van het luide geluid van de tv of radio. Een (draadloze) hoofdtelefoon voor slechthorenden kan dan uitkomst bieden. Hiermee kan individueel het gewenste volume ingesteld worden. Een goede overdracht tussen zender en ontvanger is belangrijk en ook draagcomfort speelt veelal een grote rol. Er zijn verschillende draadloze systemen te onderscheiden: hoofdtelefoons met digitale transmissie (2.4 GHz) en hoofdtelefoons voor hoortoesteldragers die via inductie via de T-stand direct op hun hoortoestel ontvangen.

Lees verder
Inhoud tekst

Draadloze overdracht

De meeste hoofdtelefoons voor slechthorenden maken vandaag de dag gebruik van digitale draadloze overdracht (2.4 GHz). Hiermee kan de zender de hoofdtelefoon goed bereiken en is de geluidskwaliteit uitstekend. Veel mensen die beginnend slechthorend zijn merken als eerste problemen bij het luisteren naar de tv.

Het voordeel van een hoofdtelefoon ten opzichte van hoortoestellen is de betere geluidskwaliteit bij het luisteren naar muziek. In hoortoestellen zitten maar hele kleine luidsprekertjes, terwijl die in hoofdtelefoons veel groter zijn.
Voordeel van gebruik van de eigen hoortoestellen is dat deze nauwkeurig op het eigen gehoorverlies zijn afgesteld. Bij het volgen van tv programma’s waar gesprekken plaatsvinden zullen daarom slechthorenden die ook hoortoestellen dragen daar veelal de voorkeur aan geven (zie onder Bluetooth).

Inductieve systemen

Bij inductieve systemen wordt het geluid van de tv of hifi via een radiosignaal overgestuurd naar een ontvanger. De ontvanger zet het signaal om in een magnetisch veld dat door de hoortoestellen met T-stand kan worden opgevangen. Hiervoor wordt om de hals een zogeheten neklus gedragen.

Ook zijn er speciale hoofdtelefoons die met een ringleidingsysteem samen werken (klik hier om meer te lezen over ringleidingsystemen).
Hoofdtelefoons hebben ten opzichte van het horen via een hoortoestel het voordeel dat de geluidskwaliteit beter is. Dit komt doordat de luidsprekers in hoofdtelefoons vele malen groter zijn dan in de hoortoestellen.

Bluetooth

Tegenwoordig hebben de meeste merken hoortoestellen eigen apparatuur om aan te sluiten op de tv en hifi installatie. Vanaf een klein kastje met daarin een Bluetooth zender dat aangesloten is op de tv of hifi, wordt het signaal naar de hoortoestellen gestuurd. Ook kan met hoortoestellen getelefoneerd worden met telefoons met bluetooth (mobiel en vast).

De nieuwste versies van Bluetooth verbruiken vandaag de dag veel minder stroom dan vroeger, waardoor de gebruiker flink wat uren muziek kan genieten van muziek en ook kan telefoneren.

De merkgebondenheid kan een nadeel zijn: wanneer de hoortoesteldrager van merk wisselt, dient de hoortoesteldrager ook hiervoor andere apparatuur aan te schaffen. Dat geldt soms ook bij aanschaf van nieuwe hoortoestellen van hetzelfde merk.
Voordeel van een ringleiding is dat deze universeel is en samenwerkt met alle hoortoestellen die beschikken over een T-stand.

Er zijn veel merken en typen hoofdtelefoons op de markt verkrijgbaar. HOorzaken levert in de webshop hoofdtelefoons voor slechthorenden die geïmporteerd worden door Hoorexpert, een bedrijf gespecialiseerd in apparatuur voor slechthorenden.

Voor informatie over vergoedingen van hoorhulpmiddelen klik hier.

Hieronder staan deze verschillende hoofdtelefoonsystemen kort beschreven met directe links naar de webshop. Ook zijn in de webshop losse zenders, ontvangers en accu’s voor deze systemen verkrijgbaar, als mede ringleiding versterkers en bedrading.

Wilt u meer informatie over deze producten bel dan met 0345-632393. Hieronder treft u een demonstratiefilmpje aan.

Hoofdtelefoon Earis – kinbeugel

Earis is een speciale hoofdtelefoon voor slechthorenden om te gebruiken met de eigen tv of hifi. Het Earis systeem is eenvoudig in gebruik en beschikt over een uitstekende geluidskwaliteit. De Earis heeft 5 vooringestelde geluidsprofielen die speciaal ontwikkeld zijn voor slechthorenden. De Earis kan worden geleverd in twee varianten: een kinbeugelontvanger en met neklus (zie onder).
De ledlampjes geven informatie over de laadstatus, selectie van het gehoorprofiel en de volume-instelling. Een balansregelaar aan de achterkant van de ontvanger maakt het mogelijk om het volume links en rechts te verschuiven om te compenseren voor eenzijdig gehoorverlies. Met de wielvormige zilveren volumeregelaar is het volume tot maximaal 122 dB (A) op te voeren.

Naar de webshop voor de kinbeugel variant

Hoofdtelefoon Earis – neklus

Earis is een speciale hoofdtelefoon voor slechthorenden om te gebruiken met de eigen tv of hifi. Het Earis systeem is eenvoudig in gebruik en beschikt over een uitstekende geluidskwaliteit. De Earis heeft 5 vooringestelde geluidsprofielen die speciaal ontwikkeld zijn voor mensen met een gehoorverlies De Earis bestaat ook in een versie met neklus. De neklus die om de hals wordt gedragen creëert een magnetisch veld dat opgevangen kan worden door de luisterspoel in de hoortoestellen (T-stand). De hoortoestellen hebben daarvoor wel een luisterspoel nodig en als deze erin zit, dient deze door de audicien geactiveerd te zijn.
De ledlampjes op het Aeris systeem geven informatie over de laadstatus, selectie van het gehoorprofiel en de volume-instelling. Een balansregelaar aan de achterkant van de ontvanger maakt het mogelijk om het volume links en rechts te verschuiven om te compenseren voor eenzijdig gehoorverlies. De neklus is bij de ontvanger inbegrepen. Er kunnen ook andere accessoires zoals hoofdtelefoons of oortelefoons worden gebruikt. De ontvanger kan met behulp van de clip op de achterzijde op kleding worden bevestigd. Met een oogje in de ontvanger kan hij worden gedragen aan een draag-koord.

Naar de webshop voor de neklus variant variant

Hoofdtelefoon voor slechthorenden – Sonumax 2,4 GHz kinbeugel

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is hoofdtelefoon-voor-slechthorenden-sonumax.png

De Sonumaxx 2.4 GHz kinbeugel set is een lichtgewichte, comfortabele koptelefoon waarmee u op een makkelijke manier de televisie weer kunt verstaan of kunt genieten van uw hifi-set. Het kastje dat onderaan de beugel zit, komt onder de kin te hangen. U kunt het vergelijken met een omgedraaide koptelefoon. Bent u in het bezit van hoortoestellen, dan dienen deze voordat u de koptelefoon in uw oren doet, uit de oren te worden gehaald. Het volume van de televisie wordt zo ingesteld, dat de mensen in de omgeving dit goed kunnen verstaan. Op de kinbeugel zelf zit een volumeregelaar. Hiermee kan het geluid dat uit de koptelefoon komt, harder of zachter gezet worden en aangepast worden naar wat voor u prettig is. Deze hoofdtelefoon voor slechthorenden heeft daarnaast een ingebouwde microfoon. Met een simpele druk op de knop kunt u kiezen voor het beluisteren van de TV of om het gesprek met uw omgeving aan te gaan.

  • De Sonumaxx kinbeugel is van alle gemakken voorzien:
  • Digitale of analoge aansluiting
  • Aan- en uitschakeling
  • Schakelen tussen TV geluid of de ingebouwde microfoon
  • Ruisonderdrukking
  • Volumeregelaar

U ontvangt de Sonumaxx set kinbeugel met een netadapter, 2 accu’s en de volgende aansluitsnoeren:

  • een audiosnoer met 2x 3.5 mm jack
  • verloop van 3.5 mm naar 6.3 mm jack
  • een RCA snoer (3.5 jack naar twee keer tulp)
  • een optische Toslink kabel voor digitale aansluiting
  • een externe microfoon. Deze laatste wordt gebruikt indien het niet mogelijk de zender bedraad te koppelen aan bijvoorbeeld de tv of hifi installatie. De microfoon wordt dan bij de luidspreker geplaatst.

Naar de webshop

Inductieset 2.4 GHz Sonumaxx. Hoofdtelefoon slechthorenden met halslus (inductie)- halsringleiding

De Sonumaxx 2.4 GHz LR is de nieuwste lichtgewicht inductieset die gebruikt kan worden in combinatie met uw hoortoestellen op de ringleiding stand. Met de Sonumaxx kunt u op een makkelijke manier de televisie weer verstaan of genieten van uw favoriete muziek via uw geluidsinstallatie. Via de 2.4 GHz frequentie wordt het geluid van de tv of geluidsinstallatie draadloos overgestuurd naar de Sonumaxx ontvanger. De ontvanger beschikt over een halslus (inductie). Door de hoortoestellen in de T of MT stand te zetten kunt u het geluid van de tv of geluidsinstallatie op uw hoortoestellen horen.
Het volume van de televisie wordt zo ingesteld, dat de mensen in de omgeving dit goed kunnen verstaan. Zelf kunt u het volume van de tv regelen op de halslusontvanger (de ‘koptelefoon’). De halslus-ontvanger heeft daarnaast een ingebouwde microfoon. Met een simpele druk op de knop kunt u kiezen voor het beluisteren van de TV of om het gesprek met uw omgeving aan te gaan.

De Sonumaxx LR set inductie is van alle gemakken voorzien:

  • Microfoonaansluiting
  • Aan- en uitschakeling
  • Ruisonderdrukking
  • Volumeregelaar

U ontvangt de Sonumaxx LR met een netadapter, 2 accu’s en de volgende aansluitsnoeren:

  • een audiosnoer met 2x 3.5 mm jack
  • verloop van 3.5 mm naar 6.3 mm jack
  • een RCA snoer (3.5 jack naar twee keer tulp)
  • een optische Toslink kabel voor digitale aansluiting
  • een externe microfoon. Deze laatste wordt gebruikt indien het niet mogelijk de zender bedraad te koppelen aan bijvoorbeeld de tv of hifi installatie. De microfoon wordt dan bij de luidspreker geplaatst.

Naar de webshop

Hoofdtelefoon voor slechthorenden – BeHear – Bluetooth

De BeHear is een bluetooth hoofdtelefoon voor slechthorenden. De BeHear wordt met behulp van een hoortest afgesteld op het persoonlijke gehoor. De stereo headset geeft ondersteuning zowel bij het telefoneren, het afspelen van audio als bij het luisteren naar spraak en omgevingsgeluiden. Tijdens het luisteren van muziek is het mogelijk ook omgevingsgeluiden versterkt door te geven. Dit komt het contact met de omgeving als ook de veiligheid in het verkeer ten goede. Via een app op de smartphone is een hoortest af te nemen. Op grond hiervan wordt de versterking aangepast in de BeHear. Daarnaast zijn er tal van instellingen in de app op de Smartphone beschikbaar om de BeHear aan de persoonlijke voorkeur van de gebruiker aan te passen. De BeHear koptelefoon voor slechthorenden wordt zo een persoonlijke luisterhulp. Lees meer over de BeHear koptelefoon voor slechthorenden en de mogelijkheden.

Naar de webshop