Ervaringsverhalen cochleair implantaten

Ervaringsverhalen cochleair implantaten

Wanneer je in aanmerking komt voor een cochleair implantaat is het belangrijk je goed te informeren. Ervaring van anderen kunnen daarbij helpen. Op facebook zijn meerdere groepen waar gebruikers van cochleair implantaten ervaringen uitwisselen, informatie met elkaar delen, elkaar antwoorden geven op vragen of elkaar helpen met problemen. Ervaringsverhalen van andere patienten zijn daarbij ook leerzaam. Op deze pagina staan links naar artikelen op deze en andere websites met ervaringen van cochleair implantaat gebruikers.

Lees verder
Inhoud tekst

Ervaringen cochleair implantaat gebruikers

oefenen met een CI spraakprocessor

Op deze site

Marja de Kinderen heeft in 2020 een cochleair implantaat gekregen van Advanced Bionics. Zij heeft haar ervaringen van dit traject in vijf artikelen gedeeld op HOorzaken

Deel 1: Het CI traject van Marja: hoe het begon

Deel 2: Keuze van het merk CI

Deel 3: De CI operatie

Deel 4: Aansluiting CI spraakprocessor

Deel 5: Oefenen met een CI spraakprocessor

Jordan Groenewald MED-EL Sonnet interview

De 22 jarige Zuid-Afrikaanse Jordan Groenewald is vier jaar geleden naar Nederland geëmigreerd. Door haar stralende lach, haar positieve uitstraling en haar zelfvertrouwen vult ze iedere ruimte die ze binnenkomt met energie. Ze heeft van jongs af aan twee cochleair implantaten van MED-EL die ze gebruikt met de SONNET-2 geluidsprocessor. In Nederland heeft ze als een grafisch ontwerper een eigen bedrijf opgericht. In haar vrije tijd gaat ze graag uit. Lees hier haar inspirerende verhaal en het interview met haar.