Ervaringsverhalen cochleair implantaten

Ervaringsverhalen cochleair implantaten

Wanneer je in aanmerking komt voor een cochleair implantaat is het belangrijk je goed te informeren. Ervaring van anderen kunnen daarbij helpen. Op facebook zijn meerdere groepen waar gebruikers van cochleair implantaten ervaringen uitwisselen, informatie met elkaar delen, elkaar antwoorden geven op vragen of elkaar helpen met problemen. Ervaringsverhalen van andere patienten zijn daarbij ook leerzaam. Op deze pagina staan links naar artikelen op deze en andere websites met ervaringen van cochleair implantaat gebruikers.

Lees verder
Inhoud tekst

Ervaringen cochleair implantaat gebruikers

oefenen met een CI spraakprocessor

Op deze site

Marja de Kinderen heeft in 2020 een cochleair implantaat gekregen van Advanced Bionics. Zij heeft haar ervaringen van dit traject in vijf artikelen gedeeld op HOorzaken

Deel 1: Het CI traject van Marja: hoe het begon

Deel 2: Keuze van het merk CI

Deel 3: De CI operatie

Deel 4: Aansluiting CI spraakprocessor

Deel 5: Oefenen met een CI spraakprocessor

Jordan Groenewald MED-EL Sonnet interview

De 22 jarige Zuid-Afrikaanse Jordan Groenewald is vier jaar geleden naar Nederland geëmigreerd. Door haar stralende lach, haar positieve uitstraling en haar zelfvertrouwen vult ze iedere ruimte die ze binnenkomt met energie. Ze heeft van jongs af aan twee cochleair implantaten van MED-EL die ze gebruikt met de SONNET-2 geluidsprocessor. In Nederland heeft ze als een grafisch ontwerper een eigen bedrijf opgericht. In haar vrije tijd gaat ze graag uit. Lees hier haar inspirerende verhaal en het interview met haar.

ervaringsverhaal cochleair implantaat moeder nathaie en haar zoontje Finn tweezijdig doof Cochlear

Nathalie haar zoontje Finn werd doof geboren. Op het moment dat na de geboorte duidelijk werd dat Nathalie haar zoontje Finn tweezijdig doof was, stond haar leven even op z’n kop. Haar zoontje maakt al vanaf de 11e maand na zijn geboorte gebruik van cochleaire implantaten (CI’s) aan beide oren. Nu is Nathalie ontzettend dankbaar voor de hulp die haar gezin kreeg in die periode. Nu biedt ze als ervaringsdeskundige graag ook hulp aan anderen. Lees meer.

Frances cochleair implantaat ervaringsverhaal

Frances kreeg in 2013 haar cochleair implantaat (CI). Ook haar moeder en zus dragen een CI. Zij horen er net zoals Frances er opvallend goed mee. Ze ondervond dat de manier waarop je iets ervaart, staat of valt met je mindset. Nu (2024) is ze contentredacteur en ondernemersadviseur. Daarnaast speelt ze in een theatergezelschap en werkt ze als actrice/entertainer op verschillende bedrijfsevenementen. Voor deze activiteiten moet ze veel luisteren en een goed gehoor dus erg belangrijk voor haar. Zonder CI had ze dit nooit allemaal kunnen doen. Aan haar niet-geïmplanteerde oor draagt ze een compatibel hoortoestel dat samenwerkt met haar CI. Daarmee telefoneert ze en ook streamt ze er muziek naar toe. De instructies van de navigatie tijdens het autorijden hoort ze direct op haar toestellen.
Voor haar hele verhaal klik hier