Merken Cochleair Implantaten: AB, Cochlear, Med-El en Oticon Medical

In Nederland zijn meerdere merken cochleair implantaten beschikbaar. Cochleair implantaten worden vaak samen gebruikt met hoortoestellen. Omdat daarnaast hoortoestellen en cochleair implantaten verbonden worden met externe apparatuur zoals telefoons, tablets en er ook onderlinge informatie-uitwisseling plaatsvindt tussen de cochleair implantaten en hoortoestellen, is er veelal een intensieve samenwerking tussen de fabrikanten van cochleair implantaten en die van hoortoestelfabrikanten. Dat geldt ook voor de ontwikkeling van signaalbewerkingsalgortimes.

Sommige fabrikanten die cochleair implantaat systemen leveren, maken onderdeel uit van een bedrijf dat ook hoortoestellen en andere apparatuur levert om de communicatie te verbeteren. Anderen werken daarvoor weer samen met externe hoortoestelfabrikanten.

Merken cochleair implantaten

Hieronder staat in alfabetische volgorde een lijst van de merken cochleair implantaten die in Nederland beschikbaar zijn.

Advanced Bionics

Advanced Bionics maakt onderdeel uit van het Zwitserse Sonova. Sonova is tevens eigenaar van de fabrikanten Phonak en Unitron. In Nederland vallen de winkels van Schoonenberg onder de vlag van Sonova. Advanced Bionics is gevestigd in Vianen (Utrecht).
merken cochleair implantaten: advanced Bionics CImerken cochleair implantaat AB

Voor meer informatie over de producten: kijk op de website van Advanced Bionics

Cochlear

Cochlear maakt zowel cochleair implantaten, middenoor-implantaten als beengeleidingsproducten (BAHA).  Cochlear is een samenwerking aangegaan met de Deense hoortoestelfabrikant GN ReSound. Het kantoor dat verantwoordelijk is voor de distributie en service is gevestigd in Mechelen (België).

merken cochleair implantaten: cochlear nucleus 7  merken cochleair implantaten cochlear nucleus

Voor meer informatie over de producten: kijk op de website van Cochlear

Med-El

Med-El maakt zowel cochleair implantaten, middenoor-implantaten en beengeleidingsproducten. Op het gebied van hoortoestellen wordt er samengewerkt met Sivantos. Het kantoor dat verantwoordelijk is voor de distributie en service is gevestigd in Nieuwegein.

merken cochleair implantaten med-el Sonnet geluidsprocessor merken cochleair implantaten med el implantaat

Voor meer informatie over de producten: kijk op de website van Med-El

Oticon Medical

Oticon Medical is onderdeel van het Deense William Demant Holding. Onder William Demant Holding vallen de hoortoestelfabrikanten Oticon en Bernafon. Oticon Medical maakt cochleair implantaten en beengeleidingsproducten (Ponto). In Nederland zijn de winkels van Van Boxtel eigendom van het moederbedrijf. Het kantoor dat verantwoordelijk is voor de distributie en service is gevestigd in Amstelveen.

Neuro 2 Oticon Medical CImerken cochleair implantaat oticon medical Zti Implantaat

Voor meer informatie over de producten: kijk op de website van Oticon Medical