Merken Cochleair Implantaten: AB, Cochlear, MED-EL

Merken Cochleair Implantaten: AB, Cochlear, MED-EL

In Nederland zijn meerdere merken cochleair implantaten beschikbaar. Cochleair implantaten worden vaak samen gebruikt met hoortoestellen. Omdat daarnaast hoortoestellen en cochleair implantaten verbonden worden met externe apparatuur zoals telefoons, tablets en er ook onderlinge informatie-uitwisseling plaatsvindt tussen de cochleair implantaten en hoortoestellen, is er veelal een intensieve samenwerking tussen de fabrikanten van cochleair implantaten en die van hoortoestelfabrikanten. Dat geldt ook voor de ontwikkeling van signaalbewerkingsalgortimes. Sommige fabrikanten die cochleair implantaat systemen leveren, maken onderdeel uit van een bedrijf dat ook hoortoestellen en andere apparatuur levert om de communicatie te verbeteren. Anderen werken daarvoor weer samen met externe hoortoestelfabrikanten.

Lees verder
Inhoud tekst

Merken cochleair implantaten

Hieronder staat in alfabetische volgorde een lijst van de merken cochleair implantaten die in Nederland beschikbaar zijn.

Advanced Bionics

Advanced Bionics (AB) maakt onderdeel uit van het Zwitserse Sonova. Sonova is tevens eigenaar van de fabrikanten Phonak en Unitron. In Nederland vallen de winkels van Schoonenberg onder de vlag van Sonova. Advanced Bionics is gevestigd in Vianen (Utrecht).
De producten van Advanced Bionics werken samen met de hoortoestellen van Phonak. Ook bestaat er soloapparatuur voor de producten (merk: Roger). Voor meer informatie over de producten: kijk op de website van Advanced Bionics of lees meer over het nieuwste Marvel platform van deze fabrikant.

Test onderschrift

Hoe een cochleair implantaat werkt – Advanced Bionics

Cochlear

Cochlear maakt zowel cochleair implantaten, middenoor-implantaten als beengeleidingsproducten (BAHA).  Cochlear is een samenwerking aangegaan met de Deense hoortoestelfabrikant GN ReSound. Het kantoor dat verantwoordelijk is voor de distributie en service is gevestigd in Mechelen (België).

Meer informatie over een cochleair implantaat van het merk Cochlear? Voor een gratis informatiepakket klik hier

MED-EL

MED-EL maakt zowel cochleair implantaten, middenoor-implantaten en beengeleidingsproducten. Op het gebied van hoortoestellen wordt er samengewerkt met Sivantos. Het kantoor dat verantwoordelijk is voor de distributie en service is gevestigd in Nieuwegein.

Voor meer informatie over de producten: kijk op de website van MED-EL

Oticon Medical

Oticon Medical is onderdeel van het Deense William Demant Holding. Onder William Demant Holding vallen de hoortoestelfabrikanten Oticon en Bernafon. Oticon Medical maakte cochleair implantaten en beengeleidingsproducten (Ponto). Demant heeft in 2022 besloten de medische tak te verkopen. Het bedrijf liet in april 2022 weten dat er een intentieovereenkomst is met Cochlear Limited voor de overname. De Europese Commissie gaat begin 2023 de voorgenomen overname van Oticon Medical door Cochlear onderzoeken (lees meer). Verschillende landen vragen zich af of door de overname de concurrentie niet verminderd en daardoor de prijzen zullen stijgen. Voorlopig worden nog wel de Ponto beengeleidingsproducten verkocht.

Voor meer informatie over de producten: kijk op de website van Oticon Medical