Internet Hoortest

Internet Hoortest

Met een internet hoortest is in een paar minuten een beeld te krijgen over het functioneren van het gehoor. Natuurlijk zijn de resultaten van zo’n internet hoortest slechts indicatief. Om een goed beeld te krijgen over de precieze mate en aard van het gehoorverlies, is verder onderzoek nodig. rnU kunt hiervoor naar een audicien bij u in de buurt. Deze zal uw oor inspecteren en een hoortest afnemen. Mocht hij vermoeden dat er iets niet pluis is met uw gehoor dan zal hij u naar uw huisarts verwijzen. Er zijn verschillende hoortests op internet beschikbaar.

Lees verder
Inhoud tekst

Internet hoortest jongeren

Deze internet hoortest op voor jongeren op www.oorcheck.nl is ontwikkeld door het Audiologisch Centrum van het Leids Universitair Medisch Centrum in samenwerking met de Nationale Hoorstichting. De test bepaalt hoe goed het oor functioneert in achtergrondruis, een situatie die voor slechthorenden als problematisch wordt ervaren. Omdat het hier gaat om een verhoudingsmaat (signaal-ruis verhouding) is het exacte niveau bij de afname van de hoortest niet heel erg belangrijk.

oorcheck.nl hoortest internet

Internet hoortest volwassenen

Naast deze test is er ook een internet hoortest voor volwassenen: de Nationale Hoortest. U kunt deze test vinden op www.hoortest.nl.

Nationale Hoortest

Internet hoortest kinderen

Voor kinderen is er een speciale internet hoortest gemaakt die u kunt vinden op www.kinderhoortest.nl