GGMD Hoorinfotheek opent in Utrecht zijn deuren

Op donderdag 15 juni opent GGMD voor Doven en Slechthorenden in Utrecht zijn vierde Hoorinfotheek. Mensen die doof(blind) of slechthorend zijn, een cochleair implantaat of een BCD dragen, kunnen hier terecht voor informatie en onafhankelijk advies over (hoor)hulpmiddelen.

hoorinfotheek

Alles uitproberen in hoorinfotheek Utrecht

“Aan de Kanaalweg 93C in Utrecht is een speciale ruimte waar hulpmiddelen rustig kunnen worden bekeken en uitgeprobeerd. Van wek- en waarschuwingssystemen, infrarood-, FM- en solo-apparatuur, versterkte telefoons tot hulpmiddelen om de akoestiek te verbeteren”, vertelt specialist hulpmiddelen Karla van der Hoek. Naast advies over hulpmiddelen geeft zij ook advies over het gebruik van een schrijf- of gebarentolk, spraakherkenning, trainingen en vergoedingen.

wek en waarschuwingsystemen

Wek en waarschuwingsystemen

Onafhankelijk informatie- en adviescentrum

Van der Hoek: “De Hoorinfotheek heeft geen commercieel belang bij de verkoop van hulpmiddelen. Je bent daardoor verzekerd van onafhankelijk advies. Voor de verkoop van hulpmiddelen verwijzen we door naar de leverancier.”

Bezoek op afspraak

De specialist hulpmiddelen geeft iedereen persoonlijk advies. De Hoorinfotheek kan daarom alleen op afspraak worden bezocht. Bel hiervoor naar 0800 – 337 46 67 (gratis) of mail naar hoorinfotheek@ggmd.nl. Chatten of bellen via KPN Teletolk kan ook, kijk daarvoor op www.ggmd.nl/contact.

Vergoeding

Een bezoek aan de Hoorinfotheek wordt vergoed door de zorgverzekering. Om voor vergoeding in aanmerking te komen, is een verwijzing van de huisarts of audioloog nodig en een audiogram waaruit blijkt dat het gehoorverlies aan beide zijden meer dan 35 db is. Het is ook mogelijk om op eigen kosten en zonder verwijzing de Hoorinfotheek te bezoeken.

Onderdeel van GGMD

De Hoorinfotheek in Utrecht is onderdeel van GGMD voor Doven en Slechthorenden. GGMD biedt geestelijke gezondheidszorg en maatschappelijke dienstverlening aan mensen die doof(blind) of slechthorend zijn en mensen met hoorproblemen als tinnitus (oorsuizen) en hyperacusis (overgevoeligheid voor geluid). GGMD heeft locaties door heel Nederland. Een Hoorinfotheek heeft GGMD naast in Utrecht ook in Amsterdam, Apeldoorn en Zoetermeer.

Kijk voor meer informatie op www.hoorinfotheek.nl

 Mis geen enkele ontwikkeling binnen de audiologische branche

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de nieuwste ontwikkelingen, de laatste trends en de scherpste aanbiedingen.

nieuwsbrief-afbeelding-rene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *